Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda poražena na Pecari, Široki nastavio sa odličnim partijama

Preuzmite sliku

Široki Brijeg je sjajno otvorio novu sezonu Premijer lige BiH

Fudbaleri Širokog Brijega rezultatom 2:0 su savladali Slobodu u drugom kolu Premijer lige BiH te su se osamili na vrhu tabele kao jedina ekipa sa stopostotnim učinkom iz dvije odigrane utakmice.

Široki Brijeg je za razliku od utakmice protiv Igmana u kojoj nije igrao dobro ali je osvojio puni plijen protiv Slobode odigrao puno bolji meč. Kontrolisao je utakmicu od samog starta te je napravio nekoliko šansi prije nego je u 21. minuti stigao do vodstva.

Pogodak je postigao mladi Vinko Rozić, koji je iskoristio nesporazum u zadnjoj liniji Slobode. Nakon udarca sa distance, loptu je odbio Filip Erić, a Kemal Osmanković je potom ispred svog golmana pokušao ispucati loptu umjesto da dopusti Eriću da je pokupi. Širokobriježani su to pratili, oteli su loptu, a Rozić nije imao problem da zatrese mrežu Slobode za radost domaćih.

Do poluvremena Sloboda je bila gotovo bez prilika, a onda je u najlošijem mogućem momentu primila još jedan gol. Igrala se sudijska nadoknada kada je fenomenalan pogodak postigao Bože Vukoja iz slobodnog udarca, čime je Široki Brijeg već nakon poluvremena imao ogromnu prednost.

Domaći sastav je bez prevelikih problema iskontrolisao utakmicu do kraja, te je upisao važna tri boda i nalazi se na čelu premijerligaške tabele, sa tri postignuta i bez primljenog gola nakon prva dva kola, te sa maksimalnih šest bodova. Širokobriježani imaju stoga razloga za optimizam u nastavku sezone, pogotovo jer će im se pridružiti još pet neregistrovanih igrača.

I Sloboda će sa radošću dočekati svoje neregistrovane igrače, jer je u ovosezonskoj premijeri protiv Širokog Brijega pokazala dosta nedostataka i mogla bi imati probleme nastavi li ovako igrati.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,