Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda poražena na Koševu: Sarajevo slavilo ubjedljivu pobjedu rezultatom 3:0 (FOTO+VIDEO)

Preuzmite sliku

U okviru 3. Kola BHT Premijer lige BiH na stadionu Koševo sastali su se FK Sarajevo i FK Sloboda. Fudbaleri Sarajeva golovima Hadžića i Hebibovića dva puta, slavili su pobjedu rezultatom 3:0. 

Već u 2. minuti susreta velika prilika za Slobodu, dubinska lopta pronašla je Amera Bekića izašao je sam pred Kovačevića, ali šutirao je preko gola iz odlične pozicije.

U 5. minuti fudbaleri Sarajeva dolaze do vodstva. S lijeve strane je ubacio Letić, a najsnalažljiviji u kaznenom prostoru gostiju bio je Handžić koji glavom matira golmana Slobode.

Amer Bekić je u 12. minuti susreta morao napustiti teren zbog povrede, a umjesto njega ušao je Abid Mujagić. Dok je izlazio iz igre navijači Sarajeva su aplauzima pozdravili svog bivšeg fudbalera.

Sloboda je u 25. minuti susreta zaprijetila golu Sarajeva preko Bekrića. Bekrić je pokušao dalekometnim udarcem iznenaditi Kovačevića, ali je golman Sarajeva uspio odbraniti njegov šut.

U 37. minuti Sloboda je imala stopostotnu šansu da dođe do poravnanja. Nakon što su izigrali odbranu Sarajeva, sam pred Kovačevićem našao se Livančić čiji je udarac odlično odbranio golman Bordo tima.

Sarajevo je nekoliko minuta nakon velike šanse Livančića imalo i svoju priliku. Milanović je poslao loptu na desnu stranu za Handžića koji ju je vratio u peterac, a na nju je zakasnio Tatar, te je tako propala potencijalno velika šansa za Bordo tim. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 1:0 za domaći tim.

Prva prava prilika u drugom poluvremenu dogodila se u 59. minuti susreta kada se Tatar našao u odličnoj prilici, Lakić brani a Ivetić izbija loptu u korner.

U 68. minuti susreta velika šansa za Slobodu. Sjajan dupli pas odigrali su Bekrić i Mujagić koji je šutirao pored gola.

Neiskorištene prilike Slobode, domaći fudbaleri su kaznili najprije u 76. minuti susreta. Grešku odbrane iskoristili su Hebibović i Tatar koji su sjajno kombinovali a na kraju je Hebibović postigao gol za vodstvo od 2:0. U 85. minuti isti dvojac kombinuje a ponovo Tatar nesebično asistira za Hebibovića koji postiže svoj drugi a treći gol za bordo tim. Utakmica je završena rezultatom 3:0.

U narednom 4. kolu na stadionu Tušanj Sloboda dočekuje Velež dok će Sarajevo prije gostovanja u Široki Brijeg snage odmjeriti sa ekipom BATE u Zenici već u četvrtak. (Tuzlanski.ba)

Rezultati by SofaScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje