Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda od Jedinstva preuzela lidersku poziciju

Preuzmite sliku

U okviru 24. Kola Prve lige FBiH Sloboda je na Tušnju pred oko 3.500 gledalaca savladala ekipu Podgrmeča rezultatom 3:0.

Igrači Slobode krenuli su od početka susreta opsjedati gol gostiju, Mehidić je u u 7. minuti izborio jedanesterac a siguran strijelac sa bijele tačke bio je Sulejman Krpić.

U 14. Minuti gostujući igrač Jusović nakon prigovora dobija drugi žuti karton, automatski crveni. U 23. minuti sjajnim golom Damira Mehidića Sloboda je povela sa 2:0. U nastavku prvog poluvremena još nekoliko prilika crveno-crnih od kojih treba izdvojiti sjajan šut Harisa Redžepija sa 20-tak metara, kada je prečka spriječila treći pogodak za fudbalere Slobode. Na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 2:0.

U nastavku utakmice, igrači Slobode čuvaju prednost iz prvog poluvremena, ali i nastavljaju stvarati prilike pred gostujućim golom. Treba izdvojiti odlične udarce na gol Husića, zatim Mehidića dva puta ali je sjajni golman gostiju Avdihodžić bravurozno odbranio sve udarce na gol.

U 81. Edin Husić postiže treći gol na utakmici a prvi svoj u dresu Slobode što je ujedno bio i konačan rezultat utakmice.

U Bihaću Jedinstvo je remiziralo protiv GOŠKA rezultatom 2:2. Sloboda je tako nakon 24. odigrana Kola sa 55 osvojenih bodova preuzela lidersku poziciju od Jedinstva koje ima  bod zaostatka. U narednom kolu fudbaleri Slobode gostuju Rudaru iz Kaknja koje je u ovom kolu poraženo od Mladosti, dok fudbaleri iz Bihaća gostuju u Banovićima. (Tuzlansk.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje