Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda neporažena u Zenici, Bukvić u sudijskoj nadoknadi odbranio penal

Preuzmite sliku

Fudbaleri Sarajeva i Slobode remizirali su rezultatom 1:1 u susretu šestog kola Premijer lige BiH

Fudbaleri Sarajeva večeras su u prvoj utakmici šestog kola Premijer lige BiH ugostili Slobodu na Bilinom polju, a s obzirom na to da je Sarajevo u utakmicu ušlo nakon dva vezana poraza, bio je na domaćinu veliki pritisak i večeras je morao doći do pozitivnog rezultata.

Krenulo je Sarajevo agresivno prema golu Slobode od rane faze utakmice, a već u prve tri minute šanse su imali Suljić i Ikić, ali nisu se najbolje snašli. Djelovalo je da se Sarajevo polako vraća na nivo iz prva tri meča u sezoni, ali Sloboda se solidno branila iako nije uspijevala držati loptu u svom posjedu

Nije djelovala Sloboda previše opasno u tim uvodnim minutama, ali je iz prve šanse stigla do vodstva i stvorila je opet velike probleme Sarajevu. Adam Vošnjak je “podvalio” loptu za Nikolu Komazeca jako dugim vertikalnim pasom, a vezni red i odbrana Sarajeva loše su reagovali i dopustili da lopta prođe sve do iskusnog napadača, koji je majstorski matirao golmana Sarajeva Belmina Dizdarevića.

U nastavku susreta Sarajevo je imalo posjed lopte, stvaralo prilike ali se do izjednačenja čekalo do 51. minute. Nakon dodavanja Asmira Suljića, Nardin Mulahusejnović se sjajno namjestio na udarac držeći na leđima Emira Jusića, i potom je postigao fenomenalan pogodak za poravnanje i veliku radost publike nominalnog domaćina.

U 95. minuti, Sarajevo je dobilo jedanaesterac, a Rifet Kapić je promašio, odnosno penal je odbranio Semir Bukvić.

Ostalo je 1:1, pa Sarajevo sada ima deset, a Sloboda pet bodova. (Foto: Sport1.ba)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje