Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda neporažena u Mostaru, protiv Veleža osvojen vrijedan bod

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode uspjeli su ostati neporaženi u posljednjoj današnjoj utakmici 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru kod ekipe Veleža.

Mostarci, koji su u velikoj borbi za evropska takmičenja, danas su svojim navijačima priredili neočekivan kiks, dok je Sloboda ostvarila vrlo važan bod u borbi za opstanak.

Od početka utakmice bilo je jasno da Velež ovdje traži pobjedu, ali nije uspio da iskoristi prilike.

Najbliži pogotku Velež je bio u 30. minuti kada je vratar Slobode Filip Erić loše procijenio let lopte, ali Veležov Brazilac Wallace šutira preko gola.

Drugo poluvrijeme nije bilo mnogo drugačije od prvog. Velež je napadao, a Sloboda jako rijetko imala priliku da prijeti golmanu Veleža Osmanu Hadžikiću.

Tako se meč završio najnepopularnijim rezultatom u fudbalu. Treba još spomenuti i sudiju Mirzu Kazlagića. Igrači Slobode su se cijeli meč žalili na njegovo suđenje, a teško se oteti utisku da je on izgubio kontrolu nam susretom u više situacija.

Sloboda je ovim bodom poziciono pobjegla zoni ispadanja jer je na sedmom mjestu, ali je i dalje to delikatna situacija jer imaju samo bod više od pretposljednje Sloge Meridian.

U narednom kolu Velež gostuje Slogi, dok će Sloboda dočekati Sarajevo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje