Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda nadigrala Velež: Tušanj je danas izgledao šampionski (FOTO)

sloboda-tusanj-pun
Preuzmite sliku

U okviru 29. Kola Premijer lige BiH, Sloboda je danas na Tušnju savladala Velež, rezultatom 2:0

\"sloboda-tusanj-pun\"U svakom smislu šampionsko izdanje na Tušnju. Igrači, publika, Fukare sve je bilo na vrhunskom nivou. Lepršava igra, posjed lopte, kratki pasovi i veliki broj šansi krasili su igru,  nove Slobode. Trener Ibraković je posložio kockice a konačan mozaik je rezultirao sigurnom pobjedom koja je mogla biti i ubjedljivija.

Strijelci za Slobodu bili su Alen Mešanović u 2. minuti i fantastični Bekić u 50. minuti koji je svojim prodorima svih 90. minuta dizao na noge više od 6.000 navijača.

Fukare su kao i svaki put do sada, ispit položile najvećom ocjenom. Puna tribina, dlanovi i glas se nistu štedjeli svih 90. minuta a početkom drugog poluvremena upriličena je i bakljada.

Publika je svih 90. minuta osluškivala i rezultate na drugim stadionima a u konačnici oni su bili pozitivni po sudbinu Slobode obzirom da je Borac savladao Slaviju sa 3:2, GOŠK je na svom terenu remizirao za Čelikom 0:0, a Leotar je deklasiran od Olimpica 4:1. Sloboda se trenutno nalazi na 11. mjestu sa 32 boda.

Još samo jedno kolo je do kraja sezone, Sloboda gostuje u Istočnom Sarajevu, a obzirom na euforiju kojoj smo danas svjedočili, možemo pretpostaviti da će crveno-crni igrati otvoreno i u gostima, te probati na najbolji mogući način osigurati opstanak: Pobjedom.

\"tusanj-pun\"

\"fukare-bakljada\"

\"sloboda-velez1\"

Bakljada na 2:50

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: