Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda na Tušnju poražena od Širokog Brijega

Preuzmite sliku

U okviru 17. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Slobode na Tušnju poraženi su od ekipe Široki Brijeg rezultatom 1:0. Gol odluke postigao je Stipe Jurić u 49 minuti susreta.

Širokobriježani su u prvom poluvremenu imali više od igre i dobrim dijelom kontrolisali su meč na Tušnju protiv Slobode ali ipak nakon 45 minuta utakmice mreže su ostale netaknute.

Jedino vrijedno pomena u prvom poluvremenu bio je detalj iz 29 minute kada su gosti imali veliku šansu da dođu do prednosti nakon što se Jurić našao u situaciji ‘jedan na jedan’, sa golmanom Slobode ali Čokorilo je odbranio njegov udarac.

U nastavku meča Sloboda je prva zaprijetila preko Vidovića koji je u 48 minuti sa distance uputio prvi šut kad golu Širokog Brijega ali je Bilobrk bez većih problema zaustavio loptu.

Samo minut kasnije Široki Brijeg nakon greške golmana Slobode dolazi do pogotka na Tušnju. Praktično iz ničega Jurić je uspio da loptu ubaci u mrežu domaćina i tako svom timu donese prednost od 1:0.

  • Dobru priliku za poravnanje rezultata Sloboda je imala u 57 minuti kada Alispahić dolazi do jedne lopte nakon čega se fino oslobađa odbrane Širokog Brijega i loptu ubacuje pred gol gostiju ali Smajić zamalo kasni i ne uspijeva uputiti šut ka golu.

    Veliki hendikep za tim Zlatana Nalića dogodio se u 66 minuti kada je zbog drugog žutog kartona glavni sudija Hadžanoviću pokazao crveni karton pa su domaćini nastavili utakmicu sa igračem manje na terenu.

    Do kraja utakmice Sloboda je pokušavala iako s igračem manje organizovati napade kako bi eventualno došli u priliku da izjednače rezultat.

    Takva jedna prilika dogodila minut prije kraja regularnog dijela utakmice kada je nakon jedne polukontre Vidović se našao nakon centaršuta u dobroj prilici ali nakon njegovog šuta glavom lopta odlazi visoko preko gola.

    Do posljednjeg sudijskog zvižduka na Tušnju rezultat se nije mijenjao. Široki Brijeg je ostvario vrijednu pobjedu na Tušnju od 1:0 za sami vrh tabele dok je Slobodi ovo bio drugi poraz na domaćem terenu ove sezone.

    FK Sloboda: Čokorilo, Adžem, Salihović, Pršeš, Husejinović, Smajić, Ivetić (K), Beganović, Vidović, Hadžanović, Alispahić.

    NK Široki Brijeg: Bilobrk (K), Kožul, Matić, Eliomar, Ćorluka, Popović, Jure, Kovačić, Begonja, Perković, Marković.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje