Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda na stadionu Bare u Simin Hanu bolja od Vršca

Preuzmite sliku

Strijelac pobjedonosnog gola bio je Dušan Ristić na samom početku drugog poluvremena.

Crveno – crni su danas odmjerili snage sa ekipom OFK Vršac i upisali trijumf 1:0 (0:0). Bila je ovo peta provjera za Slobodu u pripremnom periodu uoči početka proljetne polusezone.

Na stadionu Bare u Simin Hanu odigran je zanimljiv susret, a da su iskoristili sve prilike Crveno – crni su mogli upisati i ubjedljiviji trijumf.

U prvom poluvremenu odlične šanse pripustili su Saša Maksimović, te Said Husejinović u dva navrata, pa je tako mreža gostiju ostala netaknuta. Fudbaleri Vršca takođe su imali dobru priliku da ugroze gol Slobode, ali je jedan od protivničkih igrača nakon kornera pogodio prečku.

Tek što se u drugom poluvremenu krenulo sa centra, Crveno – crni su poveli. Bila je to brza akcija koju je započeo Dženis Beganović, a nakon što je loptu propustio Husejinović, na pravom mjestu je Dušan Ristić koji postiže gol za 1:0. Igrala se 47. minuta.

Do kraja susreta tim Gradimira Crnogorca je imao još nekoliko dobrih šansi, a izdvaja se stativa Dženisa Beganovića. Gosti su pružili žestok otpor, mogli su u drugom poluvremenu doći do poravnanja, no naša odbrana bila je na visini zadatka.

Nakon selekcije TK, ovo je drugi vezani trijumf Crveno – crnih u pripremnom periodu. (FK Sloboda)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,