Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda lider nakon prvog kola BH Telecom premijer lige

Preuzmite sliku

Utakmicom Zrinjski – Radnik Bijeljina kompletirano je prvo kolo u novoj sezoni 2016/2017 BH Telecom Premijer lige BiH.

Prvo kolo obilježio je 108. vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva koji je okončan remijem 1:1 uz navijačke izgrede na tribinama.

Iznenađenje kola priredio je “novpečeni” premijerligaš Metalleghe-BSI iz Jajca čiji su fudbaleri ostvarili vrijednu pobjedu na otvaranju sezone u Zenici protiv Čelika rezultatom 3:1.

Sloboda je zahvaljujući ubjedljivoj pobjedi od 3:0 na Tušnju protiv Olimpica zasjela na vrh tabele na samom startu sezone.

Danas su odigrana preostala tri susreta.

Krupa je na svom terenu remizirala rezultatom 1:1 protiv ekipe Mladost DK. Sjajan rezultat ostvarili igrači Viteza koji su osvojili bod u Širokom Brijegu odigravši neriješeno 1:1 protiv favoriziranog domaćina.

Aktuelni šampion BiH Zrinjski opravdao je ulogu favorita u utakmici protiv Radnika iz Bijeljine i slavio pobjedu od 2:1.

Tako nakon prvog kola Slobodi pripada liderska pozicija, drugi je Metalleghe-BSI dok je treći Zrinjski. Na začelju tabele su Radnik, Čelik i Olimpic.

Sloboda u narednom drugom kolu gostuje kod ekipe Širokog Brijega, a nakon toga u trećem kolu na Tušnju dočekuje neugodni Vitez. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje