Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda još uvijek sama odlučuje o naslovu prvaka BiH

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode do kraja BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine imaju odigrati još pet prvenstvenih utakmica. Ukoliko u svim mečevima zabilježe pobjede, prvaci su BiH.

Dva domaća poraza, od Željezničara u 22. kolu rezultatom 1:0 i posljednji poraz od Širokog Brijega rezultatom 3:0 koštali su Slobodu liderske pozicije i udaljili je od titule. Međutim još uvijek kapiten Crveno-crnih Zajko Zeba, Veselinović, Sarić, Kostić, Pirić, Ordagić i društvo imaju sve u svojim nogama.

Računica za tim Husrefa Musemića je jednostavna. Sloboda bez obzira na ishode susreta ostalih klubova u narednim utakmicama može do šampionske titule.

Za takav ishod potrebno je da Sloboda pobijedi Olimpic (u gostima), Drinu (na Tušnju), Travnik (u gostima), Sarajevo (na Tušnju) i u posljednjom kolu konkurenta za titulu Zrinjski na stadionu pod Bijelim brijegom. U tom slučaju Sloboda bi osvojila naslov prvaka države jer bi u konačnici ako i Zrinjski ostvari sve pobjede do posljednjeg kola imala isti broj bodova ali muđusobni omjer bio bi u korist ekipe sa Tušnja.

Podsjetimo u utakmici na Tušnju Sloboda je savladala Zrinjski rezultatom 2:1.

Već u srijedu Sloboda ima veliku priliku izboriti plasman u finale Kup-a Bosne i Hercegovine.

Nakon pobjede na Grbavici protiv Željezničara rezultatom 2:1 izabranicima Husrefa Musemića smiješi se plasman u finale. Međutim za to je potrebno odigrati još 90 minuta, ovog puta pred domaćim navijačima koji će svakako biti velika podrška fudbalerima Slobode u revanš meču polufinala Kup-a.

Od kada se igra jedinstvena Premijer liga Bosne i Hercegovine, samo je jedan klub uspio osvojiti duplu krunu, a to je bio Željezničar predvođen Amarom Osimom u sezoni 2010/2011.

  • sloboda-siroki-liga-2016001
  • Dio tog šampionskog tima sa Grbavice bio je sadašnji kapiten FK Sloboda Zajko Zeba. Sloboda je jedini tim u BiH koji ove sezone ima priliku osvojiti duplu krunu.

    Brojni navijači Slobode na društvenim mrežama često dijele stihove koje je napiso jedan navijač kluba sa Tušnja: “Neću vode, neću hljeba pehar meni samo treba. Oriće se sve do neba, kad ga digne Zajko Zeba“.

    Svakako da je do konačnog cilja fudbalerima Slobode potrebna i što veća podrška sa tribina. Zato pozivamo sve ljubitelje fudbala da u narednim mečevima ispune stadion Tušanj do posljednjeg mjesta. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje