Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda još ima vremena da izmiri dugovanja i dobije licencu za PL BiH

Preuzmite sliku

Informacija da neki premijerligaški klubovi i dalje nisu ispunili uslove za dobijanje licence kako bi se i naredne sezone takmičili u domaćem prvenstvu, podigla je dosta prašine u domaćem fudbalu.

Zasad je poznato da s tim problemom kubure u Slobodi i Čeliku, kojima “visi” status u najjačem rangu bh. fudbala zbog neizmirenih dugovanja prema bivšim igračima, ali ne bi bilo iznenađenje da ime još neke ekipe “iskoči” u sličnom kontekstu.

Dobra vijest je, ipak, da je ostalo još nešto vremena kako bi klupski čelnici mogli sanirati eventualnu štetu te na kraju ipak dobiti “zeleno svjetlo” na nastupe u Premijer ligi BiH u sezoni 2019/2020.

  • Nihad Hodžić

    – Ukoliko ne dobiju licencu na prvostepenoj komisiji, klubovi će imati vremena do sjednice drugostepene komisije. To će se dogoditi krajem maja i to je krajnji rok do kada sva dugovanja i ostale obaveze moraju izmiriti. Dakle, tu govorim i o poreskim obavezama, plaćenim naknadama za transfere, itd. Mi u svakom slučaju imamo vrlo precizno definisan pravilnik, usklađen s UEFA-inim propisima, tako da i klubovi u svakom trenutku od  Saveza BiH mogu dobiti jasne instrukcije šta trebaju uraditi ili popraviti da bi dobili licencu”, za SCsport.ba je kazao Nihad Hodžić, v. d. izvršnog direktora za administraciju NSBiH.

    Podsjećamo, upravo je zbog neispunjavanju uslova za dobijanje licence prošle godine u Prvu ligu RS prebačen banjalučki Borac, stoga se skepsa uvukla među navijače mnogih drugih klubova iz PLBiH. (Sport Centar)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,