Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda i Krupa odrigrali meč bez golova u Lipnici (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode i Krupe odigrali su danas prijateljsku utakmicu u Lipnici na stadionu Radnika koja je završena bez golova.

Bio je ovo drugi zvanični kontrolni susret za Admira Smajića i Milenka Bošnjakovića koji su preuzeli FK Sloboda Tuzla pred početak priprema za sezonu 2018./2019.

Sloboda je na teren izašla u sastavu Muminović, Terzić, Buljić, Vasiljević, Salihović, Ivetić, Alispahić, Baraban, Pršeš, Livančić, Vidović, a u drugom poluvremenu priliku su dobili i ostali fudbaleri koji su na raspolaganju stručnom štabu.

Utakmica u Lipnici nije ponudila mnogo prilika za gol, a vrijedi istaći da je Sloboda tokom većeg dijela utakmice imala inicijativu i kontrolu lopte, ali mreža Krupe ostala je netaknuta. U drugom poluvremenu, treneri obje ekipe pružili su priliku ostalim fudbalerima koje imaju na raspolaganju. U nastavku utakmice Sloboda je bolje stojala na terenu, ali izolstale su prilike za gol tako da je utakmica okončana rezultatom 0:0.

Glavni trener FK “Sloboda” Tuzla, Milenko Bošnjaković u izjavi za SlobodaTV nakon utakmice izrazio je zadovoljsto oni što su fudbaleri Slobode pokazali tokom kontrolne utakmice.

-U ovom pripremnom periodu, svaka utakmice prije početka prvenstva je u funkciji treninga, tako smo proživjeli prošlu, a tako i ovu utakmicu. Imali smo zahtjeve prema ekipi što veći posjet lopte jer ćemo to preferirati u prvenstvu, a to je ekipa danas i pokazala. Falio je konkretan zadnji pas i prilike za gol, ali i to ćemo dorađivati jer imamo dovoljno vremena do početka prvenstva da radimo i ka naprijed. Generalno gledajući, ono što smo zamisli a to je posjed lopte i da to lopta ima brzu cirkulaciju i to smo danas postigli što mi je izuzetno drago, izjavio je Bošnjaković.

Inače, snimak prijateljske utakmice između Slobode i Krupe biće dostupan na zvaničnom YouTube kanalu FK “Sloboda” Tuzla. (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,