Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda gostuje Želji, Zrinjski i Borac igraju derbi kola

Preuzmite sliku

Danas se igraju tri utakmice 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tuzla City će ugositi Mladost, Željo na Grbavici igra sa Slobodom, a u derbiju kola sastaju se Zrinjski i Borac.

13,00 sati: Tuzla City – Mladost DK

Ekipe Tuzle i Mladosti će svojim duelom otvoriti 15. kolo. Tuzla je trenutno sedma na tabeli sa 21 bodom, dok Mladost ima četiri boda manje i nalazi se na devetoj poziciji.

Fudbaleri Tuzle igraju veoma dobro na svom terenu i imaju skor od četiri pobjede, dva remija i samo jednog poraza. Zanimljivo da su ove dvije momčadi do sada odigrale šest međusobnih utakmica i da je čak pet puta pobijedila gostujuća ekipa.

15,00 sati: Željezničar – Sloboda (Moja TV)

Željo je u prošlom kolu poražen u Banjoj Luci od Borca sa 3:4, pa će danas biti pod imperativom pobjede nad Slobodom. Gosti iz Tuzle čak osam vezanih susreta ne znaju za trijumf protiv Željezničara, ali nisu izgubili na zadnja dva gostovanja na stadionu Grbavica.

Fudbaleri Željezničara bi u slučaju današnje pobjede prišli vodećem Sarajevu na samo dva boda zaostatka. U prilog im ide i podatak da je Sloboda veoma loša u gostima ove sezone. Ima samo jednu pobjedu, jedan remi i pet poraza. Kladionica Mozzart u svojoj ponudi nudi kvotu 1.28 na Želju, dok je dvojka na Slobodu čak 10.00.

17,00 sati: Zrinjski – Borac (Arena Sport)

Derbi ovog kola u Mostaru igraju Zrinjski i Borac. Ekipa Zrinjskog je četvrta sa 24 boda, a Borac je treći i ima dva boda više.

U prvom odigranom meču ove sezone Borac je u Banjoj Luci slavio sa 1:0. Zrinjski ima niz od tri pobjede u ligi te sa mnogo samopouzdanja očekuje današnju utakmicu protiv Borca. Domaći su blagi favoriti prema kvotama kladionica Mozzart i kvota na Zrinjski iznosi 2.20. Kvota da će Borac slaviti u Mostaru je 3.15.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje