Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda deklasirala Sarajevo i izborila Evropu, Zrinjski osvojio titulu prvaka BiH (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Premijerligaška sezona 2015/16 dobila je svoj epilog. Prvak BiH je Zrinjski koji je u pretposljednjem 29. kolu rezultatom 0:3 savladao ekipu Mladosti i na taj način po četvrti put obezbjedio titulu prvaka Bosne i Hrcegovine. Fudbaleri Slobode sezonu će okončati na drugom mjestu dok će izlaz u Evropu u posljednjem kolu tražiti Široki Brijeg i Sarajevo. 

Crveno – crni na stadionu Tušanj dočekali su ekipu Sarajeva. U derbiju drugoplasirane i trećeplasirane ekipe prvenstva i meču koji je odlučivao putnika u evropska takmičenja, Sloboda je slavila ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:0 i to je bila prva ligaška pobjeda na stadionu Tušanj još od 2010. godine. Strijelci za domaći tim bili su Zeba, Sarić i Veselinović, dok je autogul postigao Kovačević.

Fudbaleri Slobode su u  pretposljednjem 29. kolu rezultatom 4:0 nanijeli jedan od najtežih poraza ekipi Sarajeva u BHT Premijer ligi i izborili plasman u Evropa ligu. Izabanike Husrefa Musemića već u srijedu 11. maja očekuje prva finalna utakmica Kupa BiH na stadionu Tušanj protiv ekipe Radnika iz Bijeljine, dok će fudbaleri Sarajeva u posljednjem kolu na svom terenu ugostiti komšije sa Otoke. (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba)


Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje