Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda će uskoro dobiti nikad bolji i snažniji Upravni odbor: Tuzlanski.ba otkriva imena članova

Preuzmite sliku

Kako Tuzlanski.ba nezvanično saznaje do polovine novembra bi trebala da se održi Skupština FK Sloboda na kojoj će biti usvojena ostavka bivšeg predsjednika UO Azmira Husića i formiran novi Upravni odbor.

Nakon ostavke Azmira Husića po statutu kluba formiran je Odbor za hitnost koji trenutno upravlja Slobodom. Na čelu Odbora za hitnost je Kemal Kurević predsjednik Skupštine FK Sloboda i šef Službe za komunalne poslove Grada Tuzla sa još devet izabranih članova.

U proteklom periodu Odbor za hitnost je intezivno radio na pripremanju Skupštine na kojoj bi trebao biti formiran novi Upravni odbor koji će kako saznajemo imati između 7 i 10 članova. Novi Upravni odbor uglavnom će sačinjavati uspješni i istaknuti privrednici i biznismeni zajedno sa jednim ili dva direktora javnih preduzeća koja su u nadležnosti Grada Tuzla.

Navodno će novi UO FK Sloboda sačinjavati Senad Mujkanović vlasnik građevinske firme “Tom Cat” iz Tuzle, Nermin ČolićBony vlasnik kompanije koja se bavi proizvodnjom bezalkoholnih pića i voćnih sokova, vlasnik kompanije “Menprom” Mensur Alić, Omer Delalić, direktor i vlasnik firme Deling d.o.o. Tuzla, zatim direktor Admiral Casina Goran Milić, kao i vlasnik asfaltne baze “Tuzlaputevi” Adnan Sijerčić .

Mjesto u UO FK Sloboda zauzet će i Nevres Arnautović direktor JP “Centralno grijanje” d.d. Tuzla kao i Admir Bećirović direktor JKP “Komunalac” Tuzla što bi u konačnici značilo da bi Sloboda mogla dobiti najbolji poslijeratni Upravni odbor.

Mjesto u Upravnom odboru vjerovatno će zauzeti i Sead Kozlić iz Tuzle, uposlenik BH Telecoma koji obnaša funkciju direkotra za investicije.

Međutim kako saznajemo spisak nije konačan i postoji velika vjerovatnoća da bi još nekoliko utjecajnih i poznatih osoba mogo da bude dio priče jedne nove Slobode koja će prema svemu sudeći u narednim sezonama voditi glavnu riječ u bh. fudbalu.

Još nije poznato ko će obnašati funkciju novog predsjednika Upravnog odbora FK Sloboda nakon ostavke Azmira Husića ali će to sigurno biti jedna od osoba koje smo naveli.

Kako Tuzlanski.ba saznaje dogodit će se velike promjene i u Skupštini FK Sloboda koja će se u budućnosti održavati najmanje dva puta tokom godine i članstvo neće više biti besplatno. Svaki član Skupštine koji pristane da bude dio Crveno-crne porodice će morati unaprijed platiti određenu članarinu kako bi imao pravo glasa u donošenju Odluka koje su budu usvajale tokom održavanja narednih sjednica Skupštine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje