Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda će igrati utakmicu protiv Željezničara: Mujkiću isplaćena dugovanja, UO poručuje da ih ništa neće zaustaviti

Preuzmite sliku

Čelnici FK Sloboda Tuzla ipak neće dozvoliti da se zbog kako kažu tamo nekog golmana i njegovih potraživanja ne odigra utakmica u okviru Lige za prvaka protiv Željezničara.

Podsjetimo, prema odluci Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH, Sloboda je do danas bila dužna isplatiti svom bivšem golmanu Denisu Mujkiću 28.000 KM, shodno odredbama tačke 2. Sporazuma o isplati duga od 13.10.2015. godine.

Iako su uprkos mogućoj suspenziji u Slobodi razmišljali o opciji da se ne uplaćaju sredstva koja Mujkić i njegov advokat potražuju od Slobode, donešena je odluka “5 do 12” da se poravnaju računi i da Sloboda odigra narednu utakmicu protiv Željezničara na Tušnju.

“Sloboda je iznad svih nas i utakmice se moraju igati bez obzira na razne opstrukcije u posljednjih nekoliko mjeseci. Čekali smo da bivši predsjednik prošeta do bankomata kako je obećao ali to se nije dogodilo. Želimo prvo da pobijedimo Željezničar, a onda i izborimo plasman u Evropu u inat svim dušmanima.” – kazao je za Tuzlanski.ba predsjednik UO FK Sloboda Senad Mujkanović.

Mujkanović je ranije za medije kazao “Neka protiv Želje igra Mujkić i njegov advokat Salkanović”, međutim na Tušnju će ipak igrati Sloboda ali u UO tuzlanskog premijerligaša uskoro očekuje novu predstavu Advokata Salkanovića iz Živinica koji pred Općinskim sudom u Tuzli pored Mujkića koji je danas isplaćen zastupa i Muamera Zoletića u sporu protiv FK Sloboda.

Zanimljivo je i to kako saznajemo da su Mujkić i Zoletić međusobno jedan dugome bili svjedoci o postojanju finansijske obaveze FK Sloboda prema njima kao bivšim fudbalerima što je Sud u Tuzli uvažio kao relevantan dokaz.

“Neće nas začuditi ukoliko opet nakon utakmice sa Željezničarom budemo imali prijetnju suspenzijom zbog nekog igrača koji navodno nije isplaćen. U našem fudbalu je sve moguće, Sloboda je jedini kub u državi sa čijih se kapija uzima novac od prodaje ulaznica” – kaže predsjednik Slobode Senad Mujkanović.

Utakmica između Slobode  i Željezničara bit će odigrana u nedjelju zbog revanš susreta polufinala KUP-a BiH u srijedu kada će Željezničar na Grbavici ugostiti Široki Brijeg. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje