Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda bolja od Radničkog u prijateljskoj utakmici

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode gostovali su danas u Lukavcu gdje su na stadionu Jošik odigrali prijateljsku utakmicu protiv člana 2. lige FBiH, FK Radnički.

Crveno-crni utakmicu su počeli u sastavu: Čokorilo, Mujkić, Beganović, Musić, Kovčić, Zukić, Ćivić, Salihović, Terzić, Livančić i Pršeš.

Kao što je ranije najavljeno od stručnog štaba Slobode, priliku za igru dobili su mlađi fudbaleri te momci iz prvog tima koji u ranijem dijelu prvenstva nisu dobili priliku za više igre.

Sloboda je dobro otvorila utakmicu, a do vodstva su došli preko Salihovića koji je pogodio mrežu plavo-bijelih u 20. minuti utakmice. Do kraja prvog dijela, rezultat se nije mijenjao te se na pauzu otišlo sa rezultatom 0:1.

Početkom drugog poluvremena, Crveno-crni dolaze do drugog gola,a strijelac je Andrej Todorović koji u 48. minuti trese mrežu Radničkog. Imali su i domaći svoje prilike, a u 61. minuti Halilagić smanjuje na 1:2. U samom finišu utakmice, Sloboda dolazi i do trećeg gola,a u listu strijelaca upisao se mladi Asim Muratović koji postavlja konačan rezultat prijateljske utakmice FK Radnički 1 FK Sloboda Tuzla 3.

Sloboda narednu prijateljsku utakmicu igra 7. novembra u Tojšićima, a prije toga Crveno-crni će odigrati prvenstvenu utakmicu u Krupi na Vrbasu protiv FK Krupa. (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje