Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slišković: Zrinjski je zasluženo pobijedio, cijelo prvenstvo je bio na tronu

Preuzmite sliku

“Ovo je rezultat samih igrača i onoga što su pokazali, u ovom djelu za doigravanje, mislim da smo tu ipak od ove tri ekipe, Željezničar, Sarajevo i mi, ipak nekako bili najkonstantniji”, rekao je Blaž Slisković, trener Zrinjskog nakon što je taj fudbalski klub večeras odbranio titulu prvaka BiH.

“Naravno da smo i mi imali uspona i padova. Na žalost po Željezničara i Sarajevo pogotovo koje je u ovome djelu igralo po mom mišljenju, možda čak i najkvalitetnije, oni su imali svoje prilike koje su propustili. Mi smo to iskoristili i jednu meč loptu kvalitetno odgovorili i mislim da smo ipak zasluženo osvojili titulu“, kazao je Blaž Slišković u slavljeničkoj atmosferi.

U dvadest godine karijere kako naglašava doživio je pobjedu u svom rodnom gradu.

“Ovo mi puno znači. Za osvajanje ove titule zasluge ima i bivši trerner Ivica Barbarić koji je kvalitetno radio s momcima. Došlo je do jedne krize i došlo je do smjene. Dakle trebalo je se samo poraditi na nekoj vjeri. Čini se da sam uspio u tome . Zrinjski je ipak cijeli dio prvenstva, kad se uzme i onaj prvi dio i ovo najviše vremena proveo na tronu“, zaključio je Slišković. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,