Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slijepi dječak uz pomoć oca pratio Messijev gol, njegova reakcija dirnula srca mnogih

Preuzmite sliku

Slijepi 12-godišnjak iz Venecuele Sebastian Filoramo uspio je pratiti podvige svog omiljenog nogometaša Lionela Messija na Svjetskom prvenstvu uz malu pomoć svoga oca, a njegov dirljivi snimak sve je oduševio.

Sebastian je izgubio vid kada je imao samo sedam mjeseci, no to ga nije spriječilo da postane veliki obožavatelj Messija i prati svaku utakmicu gdje igra superzvijezda Argentine.

On to uspijeva pomoću svoga oca Manuela koji mu pomaže opisati akciju s terena pomjerajući dječakove ruke po nogometnoj ploči “na dodir”. Riječ je o ploči s reljefnim ispupčenjima koje dječaku dočaravaju nogometni teren te tako on, uz pomoć druge osobe, može shvatiti gdje se lopta nalazi i ko je od igrača ima.

Mališan je na taj način pratio i utakmicu Argentine te Messijev pogodak u njihovoj pobjedi protiv Meksika, a snimljeni trenutak kada se dječak raduje golu osvanuo je i na internetu gdje su mnogi priznali da im je “otopio” srca.

“Taj gol me čak više ne boli”, napisao je jedan korisnik iz Meksika. Mnogi su pohvalili i Sebastianovog oca jer je svom sinu pomogao da doživi ovaj prekrasni trenutak sreće, a dodijelili su mu titulu “najboljeg oca na svijetu”.

Inače, Messi je ovim pogotkom vratio Argentinu na pravi put nakon šokantnog poraza od Saudijske Arabije, nakon čega je uslijedila i pobjeda ove reprezentacije protiv Poljske.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,