Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slaven Musa u Denveru “skenirao” potencijalne bh. “zmajeve”

Preuzmite sliku

U Denveru je proteklog vikenda uspješno okončan četverodnevni, sedmi po redu Balkan Soccer Camp. Organizator kampa bio je US Soccer Education iz Denvera, čiji je stručni tim, u saradnji sa predstavnikom Nogometnog saveza BiH, Slavenom Musom, selektorom U-19 reprenzentacije BiH, “skenirao” potencijalne Zmajeve iz SAD-a.

Preko 60 talentovanih dječaka vrijedno je treniralo sve u želji da se baš oni nađu u bilježnici selektora. Borilo se za svaku loptu, “upijali” potezi i savjeti trenera i po ocjenama prisutnih svi mladi igrači imali su šta i od koga naučiti. Svoje mišljenje o kampu dao je i Slaven Musa.

– Moje impresije oko cjelokupnog kampa su veoma pozitivne. Organizacija je bila na vrhunskom nivou kao i infrastruktura koja je kamp podigla na još veći nivo. Kada je u pitanju trenažni proces, mogu reći da je sve napravljeno vrlo profesionalno i da su svi treneri odlično obavili svoj posao. Sigurno da ima razlika u načinu shvatanja nogometa u odnosu na BiH, ali sam se uvjerio da i u SAD-u ima izuzetno talentiranih igrača. Vrlo je izvjesno da će neki od njih dobiti priliku na kampovima reprezentacije, pokazati svoje kvalitete, a detalje ćemo dogovoriti sa stručnim štabom US Soccer Educationa. Naša zajednica u SAD-u je vrlo velika i naša obaveza je da pratimo razvoj i napredak svakog talentiranog igrača koji bi u budućnosti mogao biti potencijalni reprezentativac. Smatram da su ovakvi kampovi od krucijalne važnosti za pronalaženje igrača, te organizatorima želim da istraju u svojim naporima i nastave ovu lijepu priču kao i nastavak saradnje s našim krovnim savezom u BiH – istakao je Musa.

O ovom sportskom događaju trener iz Denvera i direktor US Soccer Educationa Murat Alibašić kaže:

– Još jedan uspješan projekat je za nama, drago nam je da su ljudi iz Saveza ponovo prepoznali ovakav temeljit i transparentni način rada u otkrivanju talenata. Hvala svim učesnicima, njihovim roditeljima, stručnom stabu, volonterima i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da u teškim vremenskim uslovima okončamo ovu sportsku manifestaciju. Posebno veliko hvala selektoru Slavenu Musi koji je zajedno sa nama proveo ovo vrijeme i pomogao nam da nijedno talentovano dijete ne promakne oku struke. (Moja BiH)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,