Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Slaven Musa: Svi reprezentativci su željni igre i dokazivanja, sa posebnim motivom iščekuju nastup u play-offu

Preuzmite sliku

Planom aktivnosti za nastup fudbalske ‘A’ reprezentacije Bosne i Hercegovine u baražu članovi stručnog štaba su i protekli vikend proveli na putu.

U planu je bila posjeta sedmorici igrača i taj dio posla je uspješno završen, što je potvrdio Slaven Musa, jedan od pomoćnika selektora Duška Bajevića.

‘Sve smo obišli i super smo zadovoljni obavljenim poslom. Prezentirali smo igračima ono što će se od njih tražiti kad stignu na okupljanje a njihove reakcije su zaista sjajne. Svi su željni igre i dokazivanja, te sa posebnim motivom iščekuju nastup u play-offu. Igrači su oduševljeni ovakvim načinom komunikacije, a i za nas je puno bolje kad ih možemo lično posjetiti i razgovarati. Bilo je naporno, obišli smo Zagreb, Milano, Firencu, Rijeku ali je vrijedilo jer smo vidjeli fantastične reakcije naših reprezentativaca kad smo ih upoznali sa našim načinom rada i razmišljanja. Dodatno smo ohrabreni, nakon razgovora sa Krunićem, mogućnošću njegovog oporavka do utakmice baraža. Imamo dosta informacija i sve će to biti sadržano u izvještaju koji ćemo prezentirati selektoru na narednom sastanku’, rekao je Musa, prenosi Anadolu Agency (AA).

U izvještaju će se naći i detalji vezani za aktivnosti Adnana Čustovića čiji zadatak proteklog vikenda je uključivao praćenje nastupa Ermedina Demirovića i Miroslava Stevanovića.

Pored članova stručnog štaba, i sekretar stručnog štaba Darko Ljubojević ima mnogo obaveza.

‘Kao što smo najavili, naš glavni cilj je plasman na EURO 2020. Sve aktivnosti su u ovom trenutku usmjerene na konkretne segmente, odnosno pružanje logističke podrške kako bi posjete igračima prošle bez komplikacija. Ove pripremne aktivnosti za utakmice baraža idu u dva pravca. Jedan je da tako kažem, čisto fudbalski, gdje analiziramo protivnike i njihove igrače, naravno poseban fokus je na našim fudbalerima, a drugi pravac predstavlja sve one tehničke detalje koje je neophodno pripremiti da bi se ovo prvo realizovalo’, kazao je Ljubojević.

Fudbalska reprezentacija BiH polufinale baraža za plasman na EURO 2020 igrat će 26. marta na stadionu ”Bilino polje” u Zenici protiv Sjeverne Irske.

Ukoliko pobijedi pet dana poslije na istom stadionu, u utakmici odluke ko će biti učesnik kontinentalnog šampionata, sastat će se sa Republikom Irskom ili Slovačkom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,