Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slatke muke za selektora: Koliko ukupno golova su postigli BiH napadači?

Preuzmite sliku

Sezona 2016/17 je na izmaku, a prvo što nas na početku sljedećeg mjeseca je meč BiH – Grčka, devetog juna na stadionu Bilino polje u Zenici. 

Naši reprezentativci izgrali su izrazito kvalitetnu sezonu, a na vrhu liste po broju postignutih golova se nalazi Edin Džeko. Fantastičnih 37 golova, od čega 27 u Seriji A, osam u Europa ligi te dva u Kupu Italije i ove godine našem kapitenu su donijele neoborivo prvo mjesto. Šest napadača koje je Meša zvao u ovim kvalifikacijama (Džeko, Ibišević, Bajić, Hodžić, Đurić i Kodro) zajedno su u sezoni u svojim klubovima zabili čak 105 golova.

Nakon Džeke, na listi najboljih strijelaca je Armin Hodžić, koji je postigao odličnih 20 golova, a ništa manje kvaliteta nije pružio Rijad Bajić, koji je za Konyaspor postigao 19 golova, a neki su bili ključni za plasman u finale Kupa Turske. Vedad Ibišević je kao kapiten Herthe ove godine izborio plasman u Europa ligu, a postigao je 14 golova, te da su ga povrede zaobišle, skor bi bio još bolji.

Milan Đurić je napravio veliki transfer u Bristol, gdje je nažalost nakon dva gola morao na operaciju hernije, pa je skor ove sezone stao na osam golova. Kenan Kodro će, ako ostane u klubu, napustiti špansku ligu, a ove godine je postigao sedam golova, te dobio i povjerenje Mehmeda Baždarevića, što je fantastičan napredak ovog mladog napadača.

Sezona još nije gotova pa je za očekivati još golova naših napadača. Ukoliko se nastavi ovakva forma napadača, problemi za Baždarevića u ovoj liniji mogu biti samo slatke muke. (A.P. / Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje