Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Skandal u Srbiji: Trener fudbalskog kluba optužio golmana svoje ekipe da je namjerno primio gol

Preuzmite sliku

Trener srbijanskog drugoligaša Dinama iz Vranja Dragan Antić najavio je da će tužiti golmana svoje ekipe Miroslava Orlića zbog sumnjivo primljenih golova.

U izjavi za Sportski žurnal Antić je optužio čuvara mreže da je pustio drugi i treći gol u utakmici protiv Zemuna koji je Dinamo izgubio rezultatom 3:2.

“Glavnu ulogu odigrao je golman Orlić, glavni krivac za drugi i treći gol. Dva puta smo vodili, mogao je da uhvati loptu kod trećeg gola, ali namjerno je ispustio. Nemoguće je da je to uradio slučajno, namjera je očigledno postojala. Prijavili smo nadležnima da istraže sve okolnosti, ukoliko je učestvovao u prljavim radnjama. Dinamo je sigurno čist klub, bez mrlja i nećemo da dozvolimo da neko prodaje i namješta utakmica, a da klub zbog toga ispašta. Orlić je suspendovan i tužit ćemo ga za odštetu kluba”, rekao je Antić koji je podsjetio da je njegov golman već ranije primio i komičan autogol.

“Branio sam ga tada, smatrao sam da je to moglo svako da se desi i da se greške dešavaju, ali nećemo da dozvolimo da zbog njega ismijevaju klub. Ono što je uradio u Zemunu je bruka i sramota za nogomet, kao da nije htio da brani. Svi se borimo za Dinamo, dugi niz godina bavim se trenerskim poslom, ali još nisam doživio da igrač samovoljno napusti teren. Nije se ni vratio sa ekipom, već je pobjegao”, ističe Antić.

Inače, Dinamo Vranje nakon 15 odigranih utakmica u Prvoj ligi Srbije zauzima pretposljednje 17. mjesto sa 13 bodova. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,