Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Skandal na pomolu: Nijemci ukazuju na doping Francuza na EP

Preuzmite sliku

Njemačke novine Bild u srijedu su digle prašinu sa tvrdnjom da je jedan fudbaler Francuske bio dopingovan za vrijeme odigravanja polufinalne utakmice takmičenja EURO 2016.

Podsjećamo, Francuska je sa 2:0 porazila Njemačku, i tako izborila finale (koje je izgubila od Portugala), a Bild tvrdi da ima dokaze za doping.

Griezmann je sa dva gola odveo Trikolore do finala, a kao dokaz – Bild navodi činjenicu da je njihovom novinaru bio dopušten ulazak u svlačionicu selekcije domaćina.

Tamo su otkrili tubu Gurosana, koji i nije zabranjena materija – ali se koristi kao stimulans, jer sadrži sastojke koji potpomažu veću otpornost tijela.

Izrađen je na bazi kofeina, a Bild je potom kontaktirao i stručnjaka, Fritza Sorgela koji tvrdi: “Ako je vjerovati anti-doping kodu, svaka supstanca koja vam daje prednost u odnosu na protivnika, i novu snagu tijelu – smatra se dopingom“.

Gurosan je što se mene tiče doping sredstvo. Izvedba igrača se može pojačati kofeinom, i to je dokazano. Također, pojačava kognitivne sposobnosti – što znači brzinu i reflekse“, kaže doktor. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,