Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sjećate li se posljednjih pobjeda Slobode na Grbavici: Zoletić im “oduzeo” titulu, a Krpić i Kostić kup (VIDEO)

Preuzmite sliku

Pogotkom Muamera Zoletića u sudijskoj nadoknadi vremena, Sloboda je 20. marta 2011. godine posljednji put u gostima pobijedila Željezničar u jednoj utakmici Premijer lige BiH. Tada je tim porazom sarajevski tim ispao iz utrke za titulu prvaka naše zemlje.

Ipak, to nije bila posljednja gostujuća pobjeda Tuzlaka na Grbavici. Podsjećamo, Sloboda je 13. aprila 2016. godine slavila u “Dolini ćupova” sa 2:1 u polufinalu Kupa BiH, a strijelci su bili Sulejman Krpić i Ivan Kostić.

Pored toga, Sloboda je kasnije još tri puta pobijedila Željezničar na Tušnju. Dvije pobjede, 1:0 (Premijer liga) i 3:1 (Kup BiH) ostvarene su 2016. godine, a posljednji trijumf Tuzlaka dogodio se 23. septembra 2017. godine kada je jedini gol protiv Željezničara postigao Sulejman Krpić, današnji fudbaler tog tima.

U narednih šest utakmica ova dva tima Sloboda nije ostvarila pobjedu protiv ljutog rivala, a zanimljivo je da su posljednje međusobne tri utakmice završene identičnim rezultatom – 0:0.

Novi duel ova dva tima na rasporedu je u subotu, u 5. kolu Premijer lige BiH. Domaćin je Željezničar koji je lider na tabeli. Hoće li sarajevski tim produžiti dobru formu, ili će Sloboda nakon par godina prekinuti nezgodnu tradiciju na Grabvici, saznaćemo u subotu navečer oko 22.30 sati.

Utakmica Željezničar – Sloboda igra se od 20.30 sati uz prijenos na platformi Moja TV. (Tuzlanski.ba/Video: Moja TV, Face TV)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje