Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sjajno izdanje Messija i Ronalda u revijalnom susretu u kojem je postignuto devet golova

Preuzmite sliku

Francuski prvak PSG predvođen Lionelom Messijem pobijedio je u revijalnom susretu u Rijadu pred 60.000 gledatelja ekipu sastavljenu od igrača Al Nassra i Al Hilala, za koju je igrao Portugalac Cristiano Ronaldo, s 5:4.

Revijalni susret između ekipe “Riyadh Season”, sastavljene od igrača saudijskih klubova Al Nassra i Al Hilala, koju je predvodio Portugalac Cristiano Ronaldo, te francuskog prvaka Paris Saint-Germaina predvođenog Argentincem Lionelom Messijem izazvao je ogromno zanimanje saudijske javnosti.

Svi su htjeli na stadion, tamošnji mediji su naveli kako je bilo više od dva miliona predbilježbi za ulaznice. Francuski mediji pak navode kako je PSG za gostovanje u Rijadu dobio oko 10 miliona eura. Bio je to čak 37. obračun dvojice nogometaša koji su obilježili jednu nogometnu epohu.

Vjerovatno zadnji okršaj

Nažalost, bio je to možda i “posljednji ples” između Ronalda i Messija premda se nagađa kako bi nakon Portugalca i Argentinac mogao nastaviti karijeru u Saudijskoj Arabiji. Messiju ovoga ljeta ističe ugovor s pariškim sastavom, a dio medija navodi kako mu je Al Hilal spreman platiti 250 miliona eura po sezoni da bi im se pridružio i suprotstavio Al Nassru, u čijem dresu će igrati Ronaldo.

  • U 37 međusobnih okršaja obojica su zabila po 23 gola, Argentinac je slavio 17 puta, Portugalac 11 puta, a devet susreta je završilo bez pobjednika. Najviše utakmica su igrali u La Ligi, 18 susreta, šest puta su stajali na suprotnim stranama u Ligi prvaka, pet u španjolskom kupu, pet u španjolskom superkupu, dva puta u prijateljskim susretima reprezentacija, a jednom u revijalnom susretu klubova.

    Golijada

    PSG je poveo već u trećoj minuti golom Lionela Messija, nakon odličnog Neymarova dodavanja. Izjednačio je Ronaldo u 34. minuti iz kaznenog udarca, postigavši svoj prvi gol u Arabiji. Samo pet minuta kasnije francuski prvak je ostao s igračem manje, nakon što je isključen Juan Bernat zbog prekršaja nad Salemom Al Dawsarijem, koji je izašao sam pred Keylora Navasa.

    Međutim, s igračem manje PSG je u 43. minuti stigao do nove prednosti, a pogodak je postigao Marquinhos. U sudačkoj nadoknadi je francuski prvak dobio jedanaesterac, no Al Owais je obranio Neymarov udarac. U posljednjim trenucima prvog dijela Ronaldo je zabio i za 2:2. Saud Abdulhamid je ubacio, a Portugalac glavom pogodio.

    PSG je u 53. stigao do nove prednosti. Kylian Mbappe je sjajno prošao po krilu, ubacio u kazneni prostor, a Sergio Ramos nogom zabio za 3:2. Tri minute kasnije već je bilo 3:3, ovoga puta strijelac je bio Jang Hyun-Soo.

    Francuski prvak je u 60. minuti i četvrti put stigao do prednosti, nakon što je Mbappe realizirao još jedan kazneni udarac. Hugo Ekitike je u 78. zabio i peti gol za francuski sastav. Konačnih 5:4 postavio je Anderson Talisca u četvrtoj minuti nadoknade. Ronaldo je igrao do 61. minute, a Messi, Neymar i Mbappe i minutu duže. (Hina)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,