Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sjajni holandski fudbaler nakon što je donio titulu Feyenoordu okončao karijeru

Preuzmite sliku

Sjajni holandski fudbaler Dirk Kuyt objavio je kraj igračke karijere, samo tri dana nakon što je hat-trickom u posljednjem kolu holandskog prvenstva Feyenoordu osigurao prvu šampionsku titulu nakon 18 godina.

Kuyt, kojem je 36 godina, trijumf Feyenoorda protiv Heraclesa rezultatom 3:1 opisao je kao najbolji trenutak u karijeri.

“Svi moji snovi su se ostvarili. Kada sam se vratio u Feyenoord prije dvije godine znao sam da možemo osvojiti titulu. To sam i rekao, a svi su mi se smijali“, kazao je Kuyt.

Prije svega veliki borac, a zatim i odličan napadač, profesionalnu karijeru je počeo 1998. godine u Quick Boysu, odakle je prešao u Utrecht. Pravi uspon doživljava dolaskom u Feyenoord 2003. godine. Nakon tri odlične sezone otišao je u redove engleskog velikana Liverpoola čiji je dres nosio šest godina, da bi 2012. otišao u turski Fenerbahce. U Turskoj je osvojio prvenstvo, Kup i Superkup, a 2015. godine vratio se u domovinu, odnosno u Feyenoord.

U periodu od 2004. do 2014. godine bio je nezamjenjiv u reprezentaciji Holandije za koju je odigrao 104 utakmice i postigao 24 gola. Sa “lalama“ je bio vicešampion svijeta 2010, a četiri godine kasnije osvojio je treće mjesto na svijetu. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,