Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sjajna vijest za ljubitelje fudbala u BiH: Osiguran TV prijenos Svjetskog prvenstva

Preuzmite sliku

Ljubitelji fudbala u Bosni i Hercegovini mogu odahnuti. Utakmice Svjetskog prvenstva koje će od 14. juna do 15. jula biti odigrano u Rusiji svi građani naše zemlje moći će pratiti na Radio-televiziji Bosne i Hercegovine (BHRT).

Ovu informaciju za Faktor je potvrdila Medina Šehić, urednica sportskog porograma na državnoj televiziji.

“Bilo je određenih poteškoća, ali sve je riješeno i utakmice predstojećeg Svjetskog prvenstva bit će emitovane na BHRT”, kazala je Šehić, objasnivši da će mečevi SP biti “rađeni” iz sarajevskog studija: “Nažalost, nemamo novca da novinare šaljemo u Rusiju, ali ćemo se potruditi da gledaocima ponudima zanimljiv sadržaj. Imat ćemo emisije sa pristojnim gostima prije i poslije utakmica u večernjim terminima.”

BHRT će u živom prijenosu emitovati sve utakmice sa Mundijala, izuzev susreta 3. kola grupne faze, kada će mečevi biti igrani u istom terminu. Međutim, velika je vjerovatnoća da će na portalu (bhrt.ba) biti emitovane utakmice koje ne budu u diretnom TV prijenosu, tako da će ljubitelji fudbala neće biti uskraćeni za ono najzanimljivije što se bude događalo u Rusiji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje