Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sjaji, sjaji bosanski Dijamantu: Pogledajte reportažu o Edinu Džeki ‘100 utakmica u nacionalnom dresu’ (VIDEO)

Preuzmite sliku

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine na stadionu Grbavica u Sarajevu otvorila pobjedom nad selekcijom Armenije rezultatom 2:1.

Ova utakmica bila je posebna za kapitena bh. reprezentacije Edina Džeku koji na tom susretu upisao 100-ti nastup za nacionalni tim i tako postao prvi igrač BiH koji iza sebe ima ovaj jubilarni broj nastupa u državnom dresu.

Tim povodom prije početka utakmice prigodne poklone Džeki uručili su predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić i prvi trener u karijeri našeg napadača Jusuf Šehović.

  • Podsjetimo, svoj debi, Edin Džeko je imao protiv Turske, 2. juna 2007. godine kada je postigao i svoj prvi gol, a za reprezentaciju je do sada postigao 55 golova.

    U martu 2009. godine za vrijeme utakmice u Genku protiv Belgije kada je BiH pod trenerskom palicom Miroslava Ćire Blaževića slavila veliku pobjedu rezultatom 4:2, sportski komentator, Marijan Mijajlović, tokom prenosa utakmice, Džeki daje nadimak Bosanski dijamant, a Džeko u toj utakmici postiže jedan od najljepših golova u svojoj karijeri.

    Kako je Edin Džeko došao do svog 100-tog nastupa u dresu reprezentacije BiH, šta o njemu kaže njegov prvi trener Jusuf Šehović, zatim Amar Osim, selektor Prosinečki, novinar Mimo Šahimpašić pogledajte u reportaži “100 utakmica u nacionalnom dresu” Hayat TV-a. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,