Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sjajan uspjeh: Polaznici Škole fudbala Proletera iz Slavinovića osvojili “Bayern Soccer Cup” u Njemačkoj (FOTO)

Preuzmite sliku

Sjajan uspjeh proteklog vikenda ostvarili su mališani Škole fudbala “Proleter” iz Slavinovića na turniru “Bayern Soccer Cup” koji je održan u Njemačkoj.

Učešće na međunarodnom turniru “Bayern Soccer Cup” uzelo je preko 70 ekipa u više kategorija iz Njemačke, Švicarske, Češke, Italije, Luksemburga i Bosne i Hercegovine.

U konkurenciji U-9 polaznici Škole fudbala Proletera iz Slavinovića predvođeni trenerom Adnanom Sarajlićem uspjeli su osvojiti prvo mjesto.

Do finalnog meča mladi fudbaleri stigli su nakon tri ubjedljive pobjede jednog remija i jednog poraza od ekipe ASV Dachau kojoj su se kasnije revanširali u finalu.

  • tabela-proleter-slavinovici
  • Pobjedu u finalu dječaci Adnana Sarajlića izborili su nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (6:5), obzorom da je utakmica bila završena nerješenim rezultatom 2:2. Nakon toga uslijedilo je veliko slavlje i dodjela pehara i medalja.

    Naša djeca slaveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    Posted by Proleter Slavinovići – Škola Fudbala on 27. Mart 2016

    Sutra će na stadionu Luke u Slavinovićima od strane roditelja i prijatelja kluba biti upriličen i svečani doček za male šampione koji su ostvarili veliki uspjeh.

  • proleter-slavinovic
  • Također treba naglasiti da su fudbaleri Proletera bili jedini predstavnik Bosne i Hercegovine na ovom turniru koji je održan u organizaciji agencije Sportland.

    Pored takmičarskog programa učesnici turnira bili su u prilici posjetiti Allianz Arenu kao i muzej fudbalskog kulba Bayern München. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje