Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zbog neizmirenih dugovanja: Fudbaleri Slobode bojkotuju narednu premijerligašku utakmicu

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode upravi kluba sa Tušnja postavili su ultimatum do petka

Stogodišnjica Slobode za crveno-crne nažalost iz dana u dana sve je teža, upitan je naredni meč u okviru 9. kola Premijer lige kada kao gosti ekipa trenera Lazarevića igra protiv Mladosti Doboj Kakanj.

Fudbaleri nezadovoljni statusom u klubu i neizmirenim dugovanjima prema njima, odlučili su postaviti ultimatum pred čelne ljude Slobode, odnosno, ukoliko dio dugovanja prema njima do petka ne budu izmiren oni neće odigrati meč u Kaknju zakazan za subotu.

Podsjetimo, fudbaleri Slobode bili su u štrajku dvije sedmice zbog neizmirenih plata. Iz tog razloga su UG Veterani FK Sloboda kao i UG Prijatelji FK Sloboda zatražili vanredno održavanje skupštine kluba. Sloboda u svojoj bogatoj stogodišnjoj tradiciji nikada nije bila u težem finansijskom stanju kao što je to slučaj danas kada je upitno odigravanje utakmice zbog čega bi mogla uslijediti i sankcija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Kako nezvanično saznajemo na narednoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla jedna od tačaka će biti finansijsko poslovanje FK Sloboda u proteklom periodu.

Crveno-crni sutra igraju meč šesnaestine finala Kupa BiH protiv ekipe Kozare u Gradišci, a meč počinje u 16:30. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje