Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Siniša Mihajlović ispraćen u vječnost na Marakani: “Nije volio da gubi ni na treningu”

Preuzmite sliku

Svijet se oprašta od Siniše Mihajlovića. Smrt fudbalskog velikana potresla je veliki broj ljudi, a sahrana će biti obavljena u ponedeljak u Rimu. U subotu je otvorena knjiga žalosti na stadionu “Rajko Mitić”, a trenutno je na istom mjestu u toku komemoracija Siniši Mihajloviću.

Nakon što mu je prije tri godine dijagnostifikovana leukemija, Siniša Mihajlović se žestoko borio da pobijedi opaku bolest. Iako je u jednom trenutku kada se vratio trenerskom poslu delovalo da će uspjeti, naglo pogoršanje je uslijedilo prije nekoliko dana. Ishod je bio fatalan.

“Kada sam prije tri godine primio vijest da je Siniša teško bolestan, pomislio sam da to nije tačno. Mislio sam da će vrijeme pokazati da je nešto drugo. Iz kluba smo se raspitivali kako je, vrlo dobro poznajem Sinišu, jedna njegova izjava me vrlo ohrabrila: Ova bolest ne zna s kim je ušla u koštac”, zastao je Dragan Džajić na komemoraciji i počeo da plače.

  • “Bili smo na pripremama kada je igrao za Vojvodinu, slobodan udarac na 40 metara, vidim mladić zauzima poziciju da šutira na gol. Tako je šutnuo loptu da je imala efe i jedva je naš golman odbranio. Razgovarali smo u Zvijezdi i prva utakmica u prvenstvu protiv Vojvodine. Pitao sam Ljupka da pošalje nekog da pričamo u kancelariju. Pitao sam ga da li želi da igra u Zvezdi, rekao je Da. Poručio sam mu: Pusti nas da rješavamo dalje”, rekao je Dragan Džajić.

    Pričao je kako nije volio da gubi ni na treningu, te mu govorio da ne ulazi u sukobe.

    “Mnogo mi je žao šta mu se desilo sa 53 godine, ostavio je veliko ime, za nas će ostati zauvijek”, poručio je emotivni Džajić, prenosi Nova.rs.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje