Utorak, 2. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Sindikat pisao Slobodi: Kada ćete izmiriti dugovanja prema igračima?

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH obratio se FK Sloboda iz Tuzle povodom informacije o višemjesečnim, nagomilanim potraživanjima igrača na osnovu plata i premija.

Sindikat podsjeća tuzlanski klub da je i BiH, kada je nogomet u pitanju, donijela određene pozitivne propise na osnovu FIFA-inih Pravilnika, te su se istih dužni pridržavati svi klubovi.

Iz Sindikata navode da raspolažu sa svim informacijama kako klubovi posluju, kako se odnose prema igračima, te imaju dovoljno saznanja i intelektualne kapacitete da u skladu s tim i djeluju kako bi ostvarili strateške ciljeve i zaštitili igrače. Stoga od FK Sloboda se traži informacija kada će klub izmiriti svoja dospjela potraživanja prema igračima.

– Igrači su fizičke osobe, ne predstavljaju ničije privatno vlasništvo, a posebno ne privatno vlasništvo klubova i klubovi se prema njima moraju odnositi uz poštovanje i redovno izmirivati svoje obaveze prema njima, jer oni su ti koji svojim zalaganjem i trudom klubu donose rezultate i osiguraju postojanje i poslovanje kluba – navodi se u dopisu Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje