Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Simpatizeri: Vapaj o Slobodi !

grb sloboda - tekst simpatizera
Preuzmite sliku

Mislim da je krajnje vrijeme za radikalne promjene u Rudarskoj 2.

\"grbOdmah na početku da se ogradim, ovo nije \”puč\”, nego zaista apel za pomoć, jer ista je više nego potrebna. Pojedinci su zloupotrijebili našu dobrotu, pa su našu humanost (kad su momci ispali iz Premijer lige, u znak podrške, dočekani aplauzom) poistovjetili s glupošću.

Čak i najkulturnija tolerancija ima granice. Misle samo kako obrati ovo malo kajmaka što je ostalo, a rezultati nisu primarni, čak ni sekundarni cilj. Izgleda da nije važan rang takmičenja, formula je ista: \”Poraz na strani, bod kod kuće\”. To je recept za ekspresnu promjenu lige već sljedeće sezone, ali nažalost, stepenicu niže.

Bodrimo vas i na strani, zbog ljubavi prema svetom imenu i ono malo sporta što je ostalo u našem gradu soli. Volio bih da me neko argumentovano demantuje, ali mislim da je nemoguće: \”Garantujem da među malobrojnom publikom (za slabu posjetu sami ste krivi) mogu napraviti ekipu koja će isto ovako izgubiti od slastičara iz Orašja, a protiv \”Laste\” kod kuće izvuči (makar) bod\”.

Kao što sam već napisao, pametan potez je prekomandovati kompletan juniorski sastav u prvi tim, zajedno sa njihovim trenerom. Djeca će \”ginuti\” na terenu za crveno-crni dres, sasvim sigurno će pokazati želju i htijenje, a samo to tražimo od vas.

Ne možete naći skromnije i odanije navijače na kugli zemaljskoj. Ljudski je i izgubiti, ali poslije muške, duel-igre, zaprljanog dresa od klizećih startova da se broj na leđima ne vidi, a ne primiti lokalni sindrom kao u Orašju, pa glumiti labudove sa Save (ČAST POJEDINCIMA, po mom skromnom mišljenju, prije svega golmanu Divkoviću, Nikoliću i Omiću upućujem pohvale).

Sramotna je činjenica da su naši pioniri, kadeti i juniori deceniju najbolji u državi, a kad sazriju za prvotimce, na razne načine ih se skloni, pošalje na kaljenje u neinteresantne momčadi, a upravo iz tih ekipa dovodite anonimuse, zarad ličnih interesa. Dajte priliku makar ovoj generaciji.

Svi se radujemo što je naša A reprezentacija utrpala osam komada nesretnom domaćinu Lihtenštajnu, a podmladak Slobode je uspio postići čak devet golova, onoj istoj ekipi \”labudova sa Save\” koja će nas za dvije sezone opet izbaciti iz kupa, ako vam to dozvolimo.

Video detalj nakon utakmice: Sloboda – Čapljina 1:1

Tuzlanski.ba / Tuzlasport.com (Mirza Iz Tuzle)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: