Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Simone Inzaghi govorio o Džeki: Ja sam tražio njegov dolazak u Inter

Preuzmite sliku

Edin Džeko će u subotu 21. augusta debitovati za Inter u meču prvog kola talijanske Serije A protiv Genoe.

Trener Intera Simone Inzaghi govorio je na press konferenciji uoči ove utakmice, a priznao je da je Džeko na njegovo insistiranje stigao iz Rome.

“Sretan sam što mogu trenirati Edina. Mislim da sam uvijek htio imati igrača kao što je Džeko. Ja sam tražio njegov dolazak zato što je kompletan igrač. Znamo da će nam sutra nedostajati Lautaro Martinez i Alexis Sanchez. Ipak, u narednim danima očekujemo dolazak još jednog napadača”, kazao je trener Intera i prokomentarisao prodaju Lukakua:

“To je bio neplaniran i neočekivan odlazak. Naravno, to je normalno i čelnici kluba su sve učinili da pronađu zamjenu za njega. Kada je odlučio da ide u Chelsea rekao mi je da je to njegov san. Mi ćemo sa Džekom i novim napadačem pokriti njegov odlazak.”

Inzaghi je poslao poruku navijačima Intera uoči nove sezone i ponovo je spominjao našeg Edina.

“Sve ćemo učiniti da stvari krenu pravim putem. Sezona će biti teška, ali sada je fokus na prvoj utakmici protiv Genoe. Zadovoljan sam pojačanjima koja su stigla. Džeko je došao na moj zahtjev nakon prodaje Lukakua, dok će Dumfriesu trebati vremena da se prilagodi. Tu je i Calhanoglu i učinit ćemo sve da ponovo osvojimo Scudetto.”

Meč Inter – Genoa igra se od 18,30 sati u Milanu uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,