Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Silvio Anočić: “Totti je legenda Rome, ali Džeko je najveći kralj”

Preuzmite sliku

Totti je zafrkant, uvijek spreman pomoći i nikad ne kritikuje, to čine oni mlađi… A ‘Džeko je najveći kralj, nisam upoznao još takvog igrača! Oduševio me, legenda!

Dok juniori Dinama i dalje strepe hoće li se naći u četvrtfinalu Lige prvaka, o tome ne mora brinuti Silvio Anočić. Mladi defanzivac Rome koji se u srijedu sa svojom ekipom preko PSV-a plasirao među osam najboljih timova juniorske Lige prvaka. Njegova je Roma slavila u Nizozemskoj tek nakon jedanaesteraca…

Loše smo krenuli u utakmicu, a onda se na poluvremenu dogovorili da ih idemo visoko stisnuti. Zabili smo dva gola, preokrenuli susret, mogli poentirati još nekoliko puta. Ali, onda primili prilično naivan pogodak. Sami smo sebi zakomplikovali život, ali je dobro ispalo” kaže u razgovoru za Goal 18-godišnji Silvio Anočić, pa nastavlja:

Ali, stvarno dugo nisam vidio da neka ekipa tako loše izvodi penale kao PSV. Čak nisam mogao vjerovati koliko su loše pucali. Dvojica su šutirali visoko preko gola, jedan loptu gotovo dodao našem golmanu.

OK, ali što može Roma u juniorskoj Ligi prvaka?

Možemo daleko. Prošle sezone smo ispali u polufinalu, ove godine želimo stići barem do polufinala. Ako ne i mnogo dalje.

Je li riječ o istoj ekipi kao i prošle godine?

Ne, ima tu dosta promjena, u timu je novih 6-7 igrača. Igramo s puno igrača 1998. godišta, stariji su otišli na razne posudbe.

A igra li neko od Romine prošlosezonske ekipe već u Serie A?

Lorenzo Pellegrini je danas član Sassuola. Bio je tu i Daniele Verde koji je prvo bio u Frosinoneu, sada je ipak u Serie B gdje je član Pescare.

Jeste li vi bolji ili slabiji nego prošle sezone?

Pa rekao bih podjednaki, slične smo kvalitete. Ali, smo puno čvršći. Lani smo imali puno problema, odigrali smo 20-ak utakmica više nego ove sezone. Puno je igrača bilo po reprezentaciji, igrali smo i turnir Viareggio, otišli daleko u Kupu. Sada nećemo igrati Viareggio, već smo ispali u Kupu. I stalno smo zajedno što je vrlo dobra stvar.

Kada vas možemo očekivati u prvom timu?

Za sada često treniram s njima, tako je bilo kod Rudija Garcije, ali je i kod Luciana Spallettija. Nas nekolicina često trenira s prvim timom, ali igramo za Primaveru.

Pomažu li vam u tim situacijama Džeko i Pjanić?

Ma Džeko je najveći kralj, nisam upoznao još takvog nogometaša. Odlična je osoba, uvijek spremna na pomoć. Oduševio me, svima pričam kako je baš on najveća legenda u Romi.

A vaša iskustva s Francescom Tottijem?

On je stvarno veliki zafrkant. Sasvim normalan čovjek, ničime ne odaje dojam velike zvijezde. Uvijek spreman na šalu, ali i pomoći nama mlađim suigračima. I nikada ne prigovara, to uglavnom rade oni malo mlađi igrači. A Totti nikada.

Vi ste ove sezone i dva puta igrali s Barcelonom u juniorskoj Ligi prvaka. Jesu li vas se dojmili?

Pa onako. Sa mnom u klubu igra jedan Španjolac koji me uvjerava da su sada ipak jači nego prije. Tada zbog one suspenzije nisu mogli registrovati neke igrače koji su sada u kadru juniorske ekipe. Ali, siguran sam da je Dinamo jači, da će pobijediti Barcelonu. Protiv jednih sam igrao, druge dobro poznajem iz reprezentacije Hrvatske. Nemam nikakvih dilema, Dinamo je bolja ekipa od Barcelone.

To malo i čudno zvuči. Ipak je riječ o – Barceloni. I njihovoj La Masiji…

Znam, ali nemjerljiva je razlika između prvih ekipa Dinama i Barcelone. Na juniorskoj je razini nema, a ako postoji onda je na strani Dinama. Nemojte to gledati kroz prizmu seniora. Stvarno mislim da modri imaju velike šanse za plasman u polufinale. Kažem, osjetio sam i igrao protiv Barcelone. Odlični su kada im se dozvoli posjed lopte, ali ako zaigrate agresivnije onda su u problemima. A igrači Dinama su fizički puno snažniji, ali i odskaču kvalitetom. U to sam siguran.

Jedini problem predstavlja što je u toj utakmici zaigrao i suspendirani Matija Fintić…

Vidio sam i to. Ne vjerujem da će UEFA zbog toga izbaciti Dinamo, mislim da je u tom slučaju dovoljna i neka financijska kazna. Pa taj je dečko odigrao samo sedam minuta, već kada je sve bilo gotovo. Dinamo je pokazao da je bolji od Anderlechta, a vidim da se oni nisu niti žalili na to. Bilo bi glupo da ih izbace. Pa mi smo još djeca, ovo je juniorska Liga prvaka. Nismo seniori, ne igramo za milione” završio je Silvio Anočić, igrač Rome. (goal.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,