Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sevilla i Liverpool u finalu Evropske lige

Preuzmite sliku

Sevilla i Liverpool su nakon večerašnjih uzvratnih mečeva izborili plasman u finale Evropske lige, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Sevilla
  • U uzvratnoj utakmici polufinala Evropske lige Sevilla je večeras na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan upisala pobjedu protiv Shakhtara iz Donetska, rezultatom 3:1, čime je izborila plasman u finale jer je u prvoj utakmici bilo neriješeno 2:2.

    Strijelci za Sevillu su bili Kevin Gameiro u 9. i 47., i Mariano u 59. Minutu utakmice, dok je gol za Shakhtar postigao Eduardo u 44.

    U drugoj uzvratnoj utakmici polufinala Evropske lige Liverpool je na svome Anfieldu savladao španski Villarreal sa visokih 3:0, što je bilo dovoljno za finale jer je prvi meč u Španiji završen sa 1:0 za tadašnjeg domaćina.

    Vodstvo Liverpoolu donio je kapiten gostiju Bruno Soriano koji je postigao autogol u 7. minutu. Drugi gol za Redse djelo je Daniela Sturridgea u 63., a treći Adam Lallana u 81. minutu susreta za veliko oduševljenje navijača engleskog tima.

    Finale ovosezonskog izdanja Evropske lige igra se 18. maja na stadionu “St. Jakob Park” u Baselu. Naslov pobjednika iz prošle sezone brani Sevilla.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje