Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šest igrača Bayerna “otjerali” Nagelsmanna, odavao informacije djevojci novinarki

Preuzmite sliku

Julian Nagelsmann je iznenada dobio otkaz u Bayernu i upalili su se svi “alarmi” pošto je mnogima iznenađenje da je rukovodstvo kluba iz Minhena odlučio da se riješi talentovanog trenera kome je naročito dobro išlo u Ligi šampiona.

Kada su rezultati dobri, a trener dobije otkaz, obično je razlog “svlačionica”, pa tako prethodnih dana cure razne informacije koje govore da je Nagelsmann izgubio povjerenje igrača zbog nove djevojke novinarke, s kojom je poslije otkaza raskinuo, prenosi Mondo.rs.

Neki od fudbalera Bayerna okrenuli su mu leđa, a njemački tabloid “Bild” objavio je da je u pitanju šestorka koja su “kovala plan” protiv njega.

Za to je čuo i sportski direktor Hasan Salihamidžić, pa je reagovao prije nego što je situacija eskalirala i zato je dogovorio dolazak Tomasa Tuchela.

Nezvanične informacije govore da su Manuel Neuer i Sven Ulreich bili bijesni jer je Nagelsmann otpustio hrvatskog trenera golmana Tonija Tapalovića, za koga se priča da je “otkucavao” informacije kapitenu, ali tu tek kreću problemi.

  • Igrači su otkrili da nije Neuer taj koji je davao “pikanterije” medijima, nego je to zapravo radio Julian Nagelsmann u dosluhu sa svojom djevojkom koja je pratila Bayern upravo za “Bild”.

    Tako su mu leđa okrenuli Gnabry, Sane, Musliala i Sadio Mane, dok se navodno ovoj grupi od januara pridružio i Joao Cancelo koji je stigao na pozajmicu i nije igrao kod novog trenera.

    To je bio dovoljan broj igrača da bi Nagelsmann izgubio povjerenje svlačionice, pa nije pomoglo ni što je bila i manja grupa onih koji su mu “držali stranu”.

    Među njima su Goretzka, Kimmich i Muller, pa je upravo Kimmichova izjava podigla veliku buru u Njemačkoj jer je kritikovao rukovodstvo zbog smjene Nagelsmanna.

    Ubrzo se izvinio i objasnio da nije tako mislio, što nam tek govori da postoji hiljade problema u Minhenu, samo još nisu isplivali.

    Čini se da iz takve sredine mnogi žele da pobjegnu, pa se među prvima pobunila supruga Sanea i već ubjeđuje svog muža da se vrati u Premier ligu na ljeto.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje