Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sergio Ramos se oprostio od reprezentacije: Selektor više ne računa na mene

Preuzmite sliku

Jedan od najboljih defanzivaca svoje generacije, Sergio Ramos, odlučio je staviti tačku na svoju reprezentativnu karijeru nakon razgovora sa aktuelnim selektorom španske reprezentacije, Luisom de la Fuenteom.

Sa La Rojom je osvojio naslov Svjetskog prvaka 2010. godine, kao i dva naslova prvaka Evrope. Svoje fudbalske početke napravio je u Sevilli, odakle je prešao u Real Madrid s kojim je osvojio mnogobrojne trofeje, između ostalog četiri puta Ligu šampiona i pet puta špansku La Ligu, a trenutno igra za francuski PSG.

  • “Došlo je vrijeme, vrijeme da se oprostim od reprezentacije, naše drage Roje. Jutros sam dobio poziv od aktuelnog selektora koji mi je rekao da ne računa i da neće više računati na mene, bez obzira na nivo koji mogu da pokažem ili na pravac kojim se nastavi moja sportska karijera. Sa velikim žaljenjem, došao je kraj puta za koji sam se nadao da će biti duži i da će se završiti sa boljim okusom u ustima, na nivou svih uspjeha koje smo postigli sa našom Rojom.

    Skromno vjerujem da je ovaj put zaslužio da se završi ličnom odlukom ili zbog toga što moj nastup nije bio na visini zasluga naše reprezentacije, a ne zbog godina ili drugih razloga koje sam, a da ih nisam čuo, osjetio. Budući da biti mlad ili manje mlad nije vrlina ili nedostatak, to je samo privremena karakteristika koja nije nužno povezana s učinkom ili sposobnošću. Sa divljenjem i zavišću gledam na Modrića, Mesija, Pepea… na suštinu, tradiciju, vrijednosti, meritokratiju i pravdu u fudbalu. Nažalost, za mene to neće biti tako, jer fudbal nije uvijek fer i fudbal nikada nije samo fudbal”, oglasio se Ramos na svom Instagram profilu. (Tuzlanski.ba)

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Sergio Ramos (@sergioramos)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje