Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sergio Ramos donirao medicinsku opremu Španiji

Preuzmite sliku

Sergio Ramos, zvijezda Real Madrida i reprezentacije Španije, u srijedu je donirao medicinsku opremu svojoj zemlji usred svjetske pandemije korona virusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ramos je na Instagramu napisao da je donirao 264.571 masku, 15.000 testnih kompleta za COVID-19 i 1.000 setova pojedinačne zaštitne opreme.

‘Zdravstveni materijal, neophodan za zdravstvene radnike, stići će u Španiju u petak’, dodao je Ramos koji je ambasador UNICEF-a postao 2014. godine.

Prema posljednjim podacima, u Španiji je u protekla 24 sata od posljedica zaraze korona virusom preminulo 738, a registrirano je i novih 7.937 slučajeva zaraze.

Ministarstvo zdravstva Španije saopćilo je ranije danas da je od početka epidemije u toj zemlji korona virusom zaraženo ukupno 47.610 ljudi, a da je od posljedica zaraze preminulo 3.434 oboljelih.

Španija je tako po broju umrlih preskočila i Kinu u kojoj je od zaraze korona virusom umrlo 3.281 osoba, a na vrhu liste zemalja sa najviše smrtnih slučajeva je Italija u kojoj je umrlo 6.820 ljudi.

Jučerašnji bilans od 738 umrlih u Španiji treći je najveći dnevni bilans u jednoj zemlji od početka pandemije. U Italiji je jučer umrlo 743 oboljelih, a rekordna 793 smrtna slučaja u jednom danu također su zabilježena u Italiji i to u subotu.

Među zaraženim u Španiji je i najmanje 5.400 članova medicinskog osoblja koje radi u izuztno teškim uvjetima i velikoj oskudici osnovnih zaštitnih sredstava poput maski, rukavica i zaštitnih odijela.

Korona virus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu, a potom se proširio u 170 država i teritorija u svijetu. Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) je 11. marta proglasila globalnu pandemiju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje