Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sergi Roberto, fudbalski junak Barcelone: Kako sam postigao gol? Ne znam

Preuzmite sliku

Kako sam postigao gol? Ne znam, izjavio je Sergi Roberto, fudbaler koji je sinoć Barceloni u sudijskom vremenu utakmice donio pobjedonosni gol za plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

U igru je ušao u 76. minutu zamijenivši Rafinhu pri rezultatu 3:1 za svoj tim, što Kataloncima ni izbliza nije bilo dovoljno za eliminaciju PSG-a koji ih u Parizu porazio 0:4.

Uslijedila je urnebesna završnica susreta, kada je Neymar u 88. minutu iz slobodnog udarca i u 90. iz jedanaesterca vratio nadu Barceloni.

Brazilac je bio i asistent Robertu za historijski gol kojim je prvi put u Ligi prvaka jedna od ekipa uspjela nadoknaditi zaostatak od četiri gola i plasirati se u narednu fazu takmičenja. Neymar je centrirao, a Roberto se dobro snašao i pogodio mrežu Parižana za opštu ludnicu na stadionu ”Camp Nou”.

”Vidio sam kako lopta ide prema meni. Trčao sam i uradio sve da dođem do nje. Nakon što sam vidio da je lopta u golu izgubio sam se. Tog gola sjećat ću se do kraja života”, rekao je Sergi Roberto, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,