Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sergej Jakirović: Nema tajni protiv Slobode, mi hoćemo ovo da odradimo kvalitetno do kraja

Preuzmite sliku

Trener Plemića pred meč na Tušnju

Trener Zrinjskog, Sergej Jakirović, na današnjoj konferenciji za medije koja je održana u prostorijama mostarskog kluba je najavio sutrašnji duel 29. kola Premijer lige BiH protiv Slobode, koji se igra na Tušnju od 18 sati.

“Odradit ćemo ozbiljno posao do kraja. Sloboda želi osvojiti još koji bod kako bi bila sigurna. Evidentno je da se muče ovog proljeća, ali su protiv Leotara konačno pobijedili. Vidim da je teren malo nadošao i da je više travnat, pa ćemo vidjeti”, kazao je Jakirović.

On je potom dodao kako je viroza ušla u njegovu ekipu.

“Hvala Bogu niko nije pozitivan, pa ćemo morati zarotirati neke pozicije. Dat ćemo priliku nekim igračima koji nisu do sada previše igrali, te ćemo vidjeti na koga možemo računati u budućnosti. Tako će Barišić i Janković ostati u Mostaru, a od ranije nema Kamenara, Juranovića i Tičinovića“, kazao je Jakirović.

Govorio je Jakirović i o teorijama zavjere da će njegova ekipa nekoga puštati, jer joj nije potrebno više bodova.

“Odmah je tu teorija da ćemo mi ovo, mi ćemo ono. Međutim, nema opuštanja, mi hoćemo ovo da odradimo kvalitetno do kraja. Igrati opušteno sa svima, pa šta će se desiti, desit će se. Nema tajni protiv Slobode. To je čvrsta ekipa koja igra dobru odbranu sa tri iskusna igrača. Mi ćemo probati iskoristiti neke njihove mane”, kazao je Jakirović.

Iako sezona još nije gotova, Plemići su već napravili okviran plan priprema za narednu sezonu, koju će početi kvalifikacijama za Ligu prvaka.

“Osmog juna ćemo napraviti prozivku i to je najdalje što možemo krenuti. Plan je otići deset dana na pripreme. U ovom trenutku imamo nekoliko opcija, a to su Hrvatska i Slovenija, ali još uvijek čekamo ponude i opcije. Gdje bude najbolje, tamo ćemo ići. Neki će igrači poslije meča sa Leotarom ranije dobiti odmor, a ovi štoSer će igrati do kraja, imat će samo deset dana odmora”, kazao je Jakirović. (Sport1.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje