Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šerbečić: Otkad znam za sebe želio sam biti reprezentativac BiH

Preuzmite sliku

Defanzivac koji je prošao sve omladinske selekcije Bosne i Hercegovine Besim Šerbečić po prvi put je dobio poziv i u “A“ reprezentaciju te se saigračima u Zenici priprema za važan meč sa Crnom Gorom.

“Uvijek sam davao sve od sebe, naročito kad sam nastupao u dresu sa nacionalnim grbom u omladinskim selekcijama. Otkad znam za sebe želio sam da budem dio naše najbolje selekcije i dolazak na ovo okupljanje za mene je ostvarenje sna. Nije mi teško da se uklopim jer ima tu igrača sa kojim sam igrao i ranije. Svi su me prihvatili na najbolji način i sve je veoma pozitivno u našem kampu“, rekao je Šerbečić, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pratio je igre nacionalnog tima Bosne i Hercegovine u ovosezonskoj UEFA Ligi nacija ”B” gdje je lider sa osam bodova u grupi ”3”, jednim više od Crne Gore, dok je Finska sakupila četiri, a Rumunija tri.

“Naravno da nisam propuštao utakmice koje je igrao naš tim. Igre i rezultati koje je ekipa ostvarila u ovom ciklusu UEFA Lige nacija su za svaku pohvalu i mogu da raduju sve one kojim je Bosna i Hercegovina u srcu. Naša reprezentacija ima kvalitet i siguran sam da ćemo ostati na prvom mjestu u grupi i nakon utakmica s Crnom Gorom i Rumunijom. Na raspolaganju sam selektoru i ako dobijem minutažu u ovim susretima daću sve od sebe da svaku sekundu provedenu na terenu iskoristim na najbolji način. Ipak, naglašavam da je najbitnije da tim nastavi da ostvaruje dobre rezultate i da budemo prvi u grupi“, istakao je Šerbečić.

O igrama u klubu, kazao je:

“Standardan sam u Aalesundu i mogu biti zadovoljan svojim igrama. U ovom klubu sam dobio minutažu koja mi je potrebna i poziv u nacionalni tim je pokazatelj da moje igre nisu prošle nezapaženo. Na meni je dalje da radim i da se trudim da budem još bolji, a nadam se da će i moj tim ostvariti zadovoljavajuće rezultate i da ćemo napredovati na tabeli.“

Utakmica petog kola grupe ”3” UEFA Lige nacija ”B” između Bosne i Hercegovine i Crne Gore igra se sutra, 23. septembra, na zeničkom stadionu ”Bilino polje” sa početkom u 20.45 sati. Tri dana kasnije Bosna i Hercegovina u posljednjem, šestom kolu bit će gost Rumunije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje