Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Senzacija na Parku prinčeva: Manchester United izbacio PSG (VIDEO)

Preuzmite sliku

PSG je u prvom meču 1/8 finala Lige prvaka savladao Manchester United na Old Traffordu rezultatom 0:2, te je stekao veliku prednost pred večerašnji duel na Parku prinčeva.

Večeras je Manchester United slavio na Parku prinčeva rezultatom 1:3, a konačni rezultat je postavio Rashford u dramatičnoj završnici. Na ovaj način je Manchester United priredio pravu senzaciju i prošao u četvrtfinale Lige prvaka zbog golova u gostima.

Nije dobro počelo za PSG pošto je Manchester United stiga do vodstva već u 2. minuti susreta. Užasan povratni pas fudbalera PSG-a je iskoristio Romelu Lukaku, obišao Buffona i uspio pogoditi za 0:1.

Ipak, u 12. minuti PSG uzvraća preko Bernata. Mbappe je bio asistent, a Bernat se sjajno ubacio i pogodio za 1:1.

Manchester United se nije predavao, a do nove prednosti je stigao u 30. minuti. Rashford je pokušao sa velike udaljenosti, Buffon je užasno intervenisao i ispustio loptu, a na pravom mjestu se našao Lukaku i postigao svoj drugi gol, za 1:2.

Rezultatom 1:2 se otišlo na odmor, a PSG je uspio zatresti mrežu Uniteda nakon 10-ak minuta igre u nastavku, ali je gol Di Marije na asistenciju Mbappea opravdano poništen zbog ofsajda.

Iako je Unitedu trebao gol za prolazak u četvrtfinale, PSG je bio ofanzivniji i opasniji u drugom poluvremenu, dok su gosti uglavnom čekali priliku iz kontri. Dobru šansu da riješi sve dileme oko pobjednika PSG je imao u 84. minuti, ali je stativa zaustavila pokušaj Bernata.

A onda u sudijskoj nadoknadi nakon pregledanja VAR-a Skomina dosuđuje penal za United zbog igranja rukom Presnela Kimpembea. Rashford je preuzeo odgovornost i matirao Buffona sa bijele tačke u 94. minuti za ogromno slavlje navijača i igrača Uniteda.

United je na taj način došao do 1:3 i plasmana u četvrtfinale iako je djelovalo da je sve izgubljeno za Crvene đavole.

Treba dodati i da Ole Gunnar Solskjaer večeras nije mogao računati na veliki broj prvotimaca, kako zbog povreda, tako i zbog suspenzija. United je večeras bio lišen usluga Pogbe, Herrere, Lingarda, Mate, Matića, Sancheza, Darmiana…(SportSport.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,