Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Senzacija na Maksimiru: Dinamo nakon produžetaka izbacio Tottenham i plasirao se u četvrtfinale Evropa lige

Preuzmite sliku

Dinamo je protiv Tottenhama odigrao uzvratnu utakmicu osmine finala Evropa lige na Maksimiru.

Englezi su u Zagrebu branili prednost 2:0 stečenu prošlog četvrtka u Londonu golovima Harryja Kanea. Nakon dva gola Oršića u regularnom dijelu i jednog u produžecima Dinamo je izborio četvtfinale.

Dinamo je tokom cijelog susreta pokazivao veću želju, upornost i borbu na terenu. Nakon dodavanja Majera u 63. minuti susreta, Mislav Oršić je ušao s krila na svoju desnu nogu i već karakteristično za sebe zabio u dalji golmanov ugao. U 82. minuti Dinamo anulira prednost iz prvog susreta. Ademi je prošao po lijevoj strani odbrane Tottenhama i dodao do Atiemwena, a on je sjajno odigrao pred gol Tottenhama gdje je bio Oršić i zabio za 2:0. Ovim rezultatom je okončan regularni dio susreta.

  • Početkom drugog produžetka, tačnije u 107. minuti susreta, fantastični Mislav Oršić je uzeo loptu gotovo na polovici terena, nanizao dvojicu igrača Tottenhama i onda neobranjivo pogodio iza Llorisa za velikih 3:0 na Maksimiru. Gosti su u drugom dijelu produžetka vršili pritisak, opsjedali gol Livakovića ali nisu uspjeli postići pogodak.

    Vezano | Mourinho ušao u svlačionicu Dinama i aplauzom nagradio igrače koji su priredili senzaciju  

    Vidno nezadovoljan Jose Mourinho napustio je Maksimir a Dinamo prolaskom ispisuje nove zlatne stranice u evropskom fudbalu.

    Podsjećamo, Roma je večeras u revanš duelu osmine finala Evropa Lige pobijedila Shakhtar u gostima sa 2:1 i potvrdila plasman u četvrtfinale ovog takmičenja. Edin Džeko je susret presjedio na klubi Vučice. (Foto: Index.hr) 

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje