Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Selektor Ukrajine: Igrači znaju da ne smijemo odigrati ni neriješeno protiv BiH

Preuzmite sliku

Sutra je na rasporedu utakmica Ukrajine i Bosne i Hercegovine, izuzetno bitna za obje selekcije, a jutros je održana press konferencija reprezentacije Ukrajine.

Selektor Oleksandr Petrakov istakao je dobru atmosferu u ekipi nakon pobjede u Finskoj.

“Trenutno je situacija dobra, ali imamo još večerašnji trening pa ćemo vidjeti da li će svi biti spremni sutra”, kazao je Petrakov, pa dodao:

“Nisam još uvijek gledao sve utakmice Bosne i Hercegovine. Bio sam zauzet pripremom meča protiv Finske, ali sada smo samo fokusirani na BiH. Dok smo doputovali u Lviv počeli smo se spremati za meč. Gledao sam njihov meč protiv Kazahstana i neke dijelove utakmice s Francuskom. Jučer sam s ekipom 20 minuta prije utakmice gledao neke inserte igre Bosne i Hercegovine. I danas ćemo ih analizirati i pokušati se što bolje spremiti za meč”, kazao je selektor sutrašnjeg protivnika Zmajeva, i dodao još o motivaciji svog tima.

“Ne treba im motivacija. Znaju da nam samo pobjeda odgovara i da čak ne smijemo ni da remiziramo. Nema tu puno šta da se kaže jer nam je jasno u kakvoj smo situaciji.”

Utakmica Ukrajina – BiH igra se u utorak s početkom od 20:45 sati na Areni Lviv. Zmajevi će večeras u 18:30 sati obaviti trening u lvivu, a u 17:45 sati održat će se press konferencija našeg tima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,