Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Selektor Petev objavio spisak bh. fudbalera za utakmice s Francuskom, Kazahstanom i Kuvajtom

Preuzmite sliku

Selektor fudbalske “A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev objavio je spisak za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru protiv Francuske i Kazahstana, kao i za prijateljski meč sa Kuvajtom, javlja Anadolu Agency (AA).

Petev je kazao da je moguće da u narednim danima pozove još neke igrače, ali da je uvjeren da je pozvao najbolje od onog čime raspolaže uoči septembarskih duela.

“Ja sam uvijek govorio da ne dijelim utakmice po važnosti, već da je uvijek najvažnija ona prva, a to je sada utakmica protiv Francuske. Sav fokus je sada na toj utakmici, a nakon toga se okrećemo narednoj“, naglasio je Petev.

Izrazivši maksimalno povjerenje u svoje izabranike, Petev je kazao da selekciju Francuske na terenu neće gledati kao svjetskog prvaka, već kao rivala i protivnika u meču i da će zajedništvom pokušati ostvariti pozitivan rezultat.

Na spisku selektora Peteva nalaze se: golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (Atromitos); odbrana: Branimir Cipetić (Lokomotiva Zagreb), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Darko Todorović (Hajduk Split), Sead Kolašinac (Arsenal), Eldar Ćivić (Ferencvaros), Anel Ahmedhodžić (Malmo FF), Denis Hadžikadunić (Rostov), Siniša Saničanin (Partizan), Adnan Kovačević (Ferencvaros) i Aleksandar Jovičić (Gorica); vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Stjepan Lončar (Ferencvros), Miralem Pjanić (Barcelona), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard Liege), Rade Krunić (Milan), Haris Hajradinović (Kasimpasa), Miroslav Stevanović (Servette), Adi Nalić (Malmo FF); napad: Edin Džeko (Inter), Luka Menalo (Dinamo Zagreb), Ermedin Demirović (Freiburg) i Smail Prevljak (Eupen).

Selekcija BiH u kvalifikacijama za SP igra u grupi D u kojoj je lider Francuska sa sedam bodova, a na drugom mjestu je Ukrajina sa tri sa po tri odigrana meča. Finska je treća sa dva boda, BiH i Kazahstan su na dnu tabele sa po jednim bodom, svi sa po dvije odigrane utakmice.

Meč protiv Francuske na programu je 1. septembra sa početkom u 20.45 sati na stadionu La Meinau u Strasbourgu, a utakmica sa Kazahstanom igra se 7. septembra na Bilinom polju u Zenici.

BiH će prijateljsku utakmicu sa Kuvajtom igrati 4. septembra također na zeničkom stadionu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,