Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Selektor Petev će u petak saopštiti spisak, povratak tri Zmaja

Preuzmite sliku

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ivajlo Petev, u petak će održati press konferenciju na kojoj će saopštiti spisak fudbalera za naredna dva meča sa Finskom i Ukrajinom.

Press konferencija će se održati u petak 29. 10. 2021. godine u 11.30 sati, u administrativnoj zgradi NS/FS BiH u Sarajevu.

Kada se pogleda posljednje okupljanje, Ivajlo Petev je na slatkim mukama. Po trenutnom statusu svi Zmajevi su spremni, a raduje povratak Pjanića, Krunića i Saničanina koji su propustili prošle utakmice reprezentacije zbog povreda i korone.

Čini se da je većina igrača u svojim klubovima čak u boljoj formi nego što je to bio slučaj za proteklo okupljanje, tako da će Petev moći računati na igrače koji su standardni u svojim ekipama.

Pred našom reprezentacijom su dvije ključne utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. U Zenici, pred punim tribinama, prvo će 13. novembra dočekati Finsku, a tri dana poslije i Ukrajinu.

Zmajevima je potrebna pobjeda nad Finskom, te minimalno remi sa Ukrajinom kako bi osigurali drugo mjesto u grupi i izborili baraž za odlazak u Katar.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,