Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Selektor Hadžibegić kreirao Facebook profil i poslao poruku navijačima i medijima

Preuzmite sliku

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Faruk Hadžibegić (65), kreirao je Facebook profil, a kako navodi zbog brže komunikacije sa javnosti.

“Poštovani navijači i mediji,

S obzirom na obim posla, koji me čeka u narednom periodu, odlučio sam da pratim trendove u svijetu i da budem u potpunosti transparentan prema svima, kako biste svi bili na izvoru informacija.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je svih nas, a ne moja, ili nekog pojedinca. Svi zajedno imamo za cilj uspjeh i zajedno ćemo, uz maksimalni angažman nas iz stručnog štaba, igrača na terenu, ali i navijača, pokušati odvesti našu selekciju na još jedno veliko takmičenje.

Na mojoj Facebook stranici, koju ću lično uređivati, uz malu pomoć administratora, postavljat ću svoje izjave, mišljenja, komentare, odgovarati na upite, ukoliko budem imao vremena, a sve sa ciljem da svi dobiju pravovremenu i tačnu informaciju.

Period od imenovanja do danas, iskoristio sam da razgovaram sa mnogim igračima, ali i da podijelim svoju viziju sa medijima, kao i da posjetim nekoliko bh. klubova, koji se nalaze na pripremama.

Sada me očekuje mnogo posla, jer utakmice su već u martu, a vrijeme neumitno teče. Komunikacija sa medijima i javnosti na ovaj način, olakšat će mi posao i ostaviti dovoljno vremena za ono bitno – pripremu naše selekcije za kvalifikacije.

Vjerujem da razumijete moje razloge za ovakvu odluku, s tim što ovo ne znači da nećemo razgovarati i uživo. Naprotiv…

Ovo će samo svima nama olakšati komunikaciju, a ja ću imati priliku da iz prve ruke osjetim puls javnosti.

Na kraju, ono što u svojoj prvoj objavi, želim podijeliti sa vama jeste tuga, koju osjećam nakon vijesti, koje nam dolaze iz Turske i Sirije.

U trenutku razornog zemljotresa boravio sam u Turskoj, sa čijim narodom izrazito suosjećam.

Svim porodicama, koje su doživjele gubitke, želim izraziti duboko saučešće. Moje misli i molitve su uz turski narod.

U stalnoj sam komunikaciji i sa našim klubovima, koji se pripremaju u Antaliji, koji su i sami osjetili zemljotres. Svi su, hvala Bogu dobro, ali pod ogromnim stresom, ali i oni, kao i svi mi, suosjećaju a narodom Turske.

Možemo se samo nadati da se broj žrtava neće povećavati, te pomoći, koliko je to u našoj moći.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje