Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Selektor Grčke jasno poručio: U Zenicu smo došli da pobijedimo (FOTO)

Preuzmite sliku

Reprezentacija Grčke danas je stigla u Bosnu i Hercegovinu, gdje će sutra odigrati meč drugog kola kvalifikaciaj za EP protiv naše selekcije u Zenici.

Upravo je u Zenici održana press konferencija selekcije Grčke, a prisutnim novinarima obratili su se selektor Angelos Anastasiadis te reprezentativac Dimitris Siovas.

Selektor Anastasiadis je na početku kazao da ga zanima samo pobjeda.

“Nas zanima samo pobjeda, bez obzira da li igramo na svom terenu ili u gostima. Osjećam veliku odgovornost, jer nakon dugo vremena jedan Grk je ponovo selektor u reprezentaciji. Ako se plasiramo na Euro, to će nam mnogo značiti”, riječi su selektora Grčke.

  • Na pitanje da li Zmajeve smatra glavnim konkurentom za plasman na EP, Anastasiadis kaže:

    “BiH je naš prvi rival, jer ima odlične igrače svjetske klase. Zato ovaj susret ima veliki značaj za nas. Došli smo da pobijedimo. Moja filozofija je da uvijek idemo na tri boda.”

  • Prvotimac španskog Leganesa Dimitris Siovas ističe da je atmosfera u grčkom taboru na visokom nivou.

    “Svjesni smo da nas čeka teždak meč. Za nas je ovo jedan novi početak. Atmosfera u timu je na veoma visokom nivou. Mi ćemo dati sve od sebe protiv BiH da ostvarimo što bolji rezultat”, rekao je Siovas i dodao:

    “Sigurno da će nam faliti Mitroglu, Torosidis i Manolas. Nama je potrebno novo iskustvo, ali mi nemamo nikakav strah. Ići ćemo na pobjedu u duelu sa BiH. (Reprezentacija.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,